Mașinile RATB vor putea fi urmărite în timp real din 2017

Mașinile RATB vor putea fi urmărite în timp real din 2017

După facilitățile aduse transportului subteran, a venit rândul ca mașinile RATB să beneficieze și ele de noutăți. Astfel, autobuzele și tramvaiele din București vor putea fi urmărite de către călători în timp real din 2017.

Conform biroului de Relații Publice al companiei, regia de transport intenționează să achiziționeze echipamente specializate în anul 2017. Procesul va fi urmat de o selecție publică de oferte.

Într-un final, va fi realizată o aplicație menită să informeze călătorul cu privire la poziția vehiculului și la timpul în care va ajunge în stație.

Regia urmărește și achiziționarea unor noi vehicule

Mașinile RATB vor putea fi urmărite în timp real din 2017

Planurile de achiziționare a 500 de noi autobuze a fost confirmat și de Regia Autonomă de Transport București. Conform acesteia, documentele necesare pentru demararea procesului de licitație se află în curs de pregătire.

Mai este luată în calcul și realizarea unor benzi unice, menite să fluidizeze traficul din oraș. Regia Autonomă de Transport București (RATB) a înaintat propuneri pentru a le amenaja, în primă etapă, pe 12 artere. Evoluția acestei idei va depinde însă de primărie, care ar trebui să și deruleze proiectul.

Ar fi proiectul util și funcțional?

Mașinile RATB vor putea fi urmărite în timp real din 2017

Răspunsul la prima parte a întrebării este da. Ar fi ideal ca bucureștenii să știe exact la ce oră ajung mijloacele de transport din oraș, în special în momentele în care sunt împinși de circumstanțe să ajungă urgent într-un anumit loc.

Este destul de limpede că și benzile unice ar fi folositoare. Deplasarea pe un singur sens ar putea reduce situațiile în care circulația ar fi blocată de mașinile RATB care se defecteză. Și, în plus, ar determina și o circulație mai rapidă a autobuzelor.

Funcționalitatea este însă dată de „oferta” pusă la dispoziție de Regie și de condițiile de trafic din București. Dacă vehiculele vechi vor continua să circule, călătorii vor aștepta și ei o bună perioadă de timp până le vine mașina dorită.

Existența unor noi vehicule nu ar însemna neapărat și un program de circulație bine definit. Indiferent de cât de nouă poate fi o mașină, aceasta poate rămâne cel puțin o dată captivă în haosul traficului din capitală.

sursă foto: ratb.ro, metrorex.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here