joi, ianuarie 20, 2022
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSMasă rotundă „Ștefan Petică - 140”

Masă rotundă „Ștefan Petică – 140”

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Universitatea din Craiova – Facultatea de Litere și Biblioteca Municipală „Ștefan Petică”, organizează în data de 21 februarie, ora 17.00, în Sala de Consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Str. Boteanu nr. 1), masa rotundă „Ștefan Petică – 140”.

La eveniment participă scriitoarea Ana Blandiana, scriitorul și poetul brazilian Marco Lucchesi, poetul și eseistul C. D. Zeletin și profesorul Mihai Zamfir. Masa rotundă își propune să marcheze cei 140 de ani de la nașterea autorului, adept al marilor simbolişti contemporani, care a realizat în versul românesc o reformă perceptibilă abia astăzi, și face parte dintr-o serie de evenimente organizate în ultima lună la Tecuci, Craiova și București.

În cadrul evenimentului va avea loc și prezentarea volumului Opere. Poezii, din ediția integrală Ștefan Petică, îngrijită de Nicoleta Presură-Călina, Cuvânt înainte de Ana Blandiana, Postfaţă de C. D. Zeletin, Editura Muzeul Literaturii Române, 2016. Ediția integrală se află în curs de publicare și va fi disponibilă pe site-ul http://edituramnlr.ro/ și în noua librărie a muzeului care urmează a fi deschisă curând (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8).

Moderator: Lucian Chișu.

Intrarea la eveniment este liberă.

Ana Lazar
Să aflu, să învăț, să cunosc oameni frumoși sunt cele mai importante valori pentru mine şi cred că cel mai rapid drum către succes este să ai încredere în propriile capacități.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular