Mark Zuckerberg – demis de la conducerea Facebook?

  0
  279
  https://dmxvlyap9srmn.cloudfront.net/production/articles/1031/7a0e059f-cc0e-4f4b-9a51-1cfde4258297.jpg

  Un grup de acţionari ai reţelei de socializare Facebook doresc eliminarea lui Mark Zuckerberg, actualul preşedinte, director executiv şi co-fondator al companiei, din consiliul de administraţie, relatează The International Business Times, citând publicaţia Venture Beat.

  Grupul de acţionari doreşte ca Mark Zuckerberg, care face parte din administraţia companiei din anul 2012, să fie înlocuit de un preşedinte independent. Conform propunerii acestora, un preşedinte independent ar fi mai în măsură „să supravegheze directorii companiei, pentru a îmbunătăţi guvernanţa corporativă şi a stabili o agendă mai responsabilă, pro-acţionar”.

  http://www.oradestiri.ro/wp-content/uploads/2016/04/facebook-mark-zuckerberg.jpg

  Care este motivul din spatele acestei propuneri?

  Ideea demisiei lui Zuckerberg din consiliul de administrație vine de acționarii Facebook care sunt membri ai grupului de supraveghere a consumatorilor SumOfUs. Organizație aceasta se descrie ca fiind o comunitate online, deținătoare de corporații responsabile pe o varietate de probleme globale, cum ar fi schimbările climatice, dreptul muncii, discriminarea, drepturile omului, corupția și puterea corporativă. Ceea ce îi îngrijorează pe cei de la SumOfUs este posibilitatea ca Zuckerberg să îndrepte Facebook-ul pe un drum pe care el însuși îl consideră corect, însă, lăsând în urmă o bună parte din companie, ceea ce poate avea ca rezultat un impact negativ asupra valorii acționarilor. Având un președinte independent, acest demers ar putea fi oprit, în conformitate cu propunerea.

  În propunerea acţionarilor, aceştia au afirmat: „Noi credem că prin combinarea celor două roluri se slăbeşte guvernarea unei corporaţii”. Totul a căpătat contur în urma unui proces care a adus acţionarii Facebook împotriva celor din consiliului de administraţie al companiei, acuzându-i că nu au reprezentat interesele investitorilor în momentul stabilirii planului pentru participaţia lui Zuckerberg.

  Este îndoielnic că Facebook va accepta cererea grupului, mai ales că Zuckerberg este unul dintre cei mai mari acționari și ar putea respinge cu ușurință cererea, alături de alți investitori aliați. Rămâne de văzut ce vor decide directorii întruniți în ședința de consiliu cu privire la cele menționate mai sus.

  Sursă foto: The Information, Ora de Stiri

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.