Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului, festivalul internațional al muzicii de cameră

0
44

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), organizează în perioada 1-9 iulie 2017 a treia ediție a festivalului internațional al muzicii de cameră intitulat “Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului”. Evenimentul reunește muzicieni din 8 țări, ce vor susține concerte la Ateneul Român și în sălile Operei Comice pentru Copii. Cu peste 73 000 de bilete vândute și 100 000 de spectatori prezenți la cele 500 de spectacole programate la sediu, Opera Comică a încheiat cea mai bogată stagiune din istoria instituției. Astfel, în semn de mulțumire pentru aceste recorduri, organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru public: elevii și studenții care doresc să ia parte la concertele programate la Ateneul Român pot primi o invitație gratuită în urma completării for-mularului de aici: bit.ly/MSMB2017-Invitație. De asemenea, ultimele bilete disponibile la evenimen-tele din festival au 50% reducere, începând de pe 26 iunie și pot fi achiziționate de aici: bit.ly/Bilete-MSMB2017.

Invitații ediției din acest an sunt Mario Hossen și Gernot Winischhofer (Austria), Richard Frank (Elveția), Michel Bourdoncle și Florian Murtaza (Franţa), Luigi Fracasso și Luisa Sello (Italia), Takashi Shimizu și Koichiro Kanno (Japonia), Vladimir Mendelssohn, Mirel Iancovici și Jeroen Riemsdisjk (Olanda), Klaudiusz Baran (Polonia), Felicia Filip, Anton Niculescu, Ioana Maria Lu-pașcu, Cezar Knihinschi, Andrei Licareț, Laurențiu Mara, Marian Movileanu și Ana-Maria Negrea (România). Conducerea artistică a festivalului este asigurată de violoncelistul Anton Niculescu, solist concertist cu o carieră impresionantă ce include coordonarea partidei de violoncel din or-chestra Teatrului Scala din Milano.

Festivalul cuprinde 4 serii de concerte:

– “Marile Serate la Ateneul Român” – pe 7, 8 și 9 iulie, începând cu ora 19:00;

– “Marile Serate la Opera Comică pentru Copii”, pe 1 și pe 6 iulie, de la ora 19:00 și 21:00,

– “Matineele festivalului”, pe 1 și 2 iulie, de la ora 10:00, și

– “Întâlnirile cu Maeștrii Marilor Serate”, pe 5 și 6 iulie, de la ora 19:00.

Moderatorul celor 9 evenimente este reputatul regizor Cristian Mihăilescu. Noutățile pe care le aduce ediția din acest an includ un concert dedi-cat muzicii desenelor animate și un recital din creația compozitorului Astor Piazzolla.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.