Marile personalităţi care au decedat în anul 2016

  0
  160
  Marile personalităţi care au decedat în anul 2016

  Marile personalităţi care au decedat în anul 2016

  Ultimele douăsprezece luni par a fi fost un coşmar pentru mulţi oameni. În fond, ce ar putea fi mai înspăimântător decât o combinaţie de atacuri teroriste, contexte politice instabile şi o listă crescândă de personalităţi care au decedat în anul 2016?

  Probabil nu multe. Cu toate că anumite aspecte de pe plan politic sau din relaţiile internaţionale păreau inevitabile, ultimele douăsprezece luni au lăsat loc şi multor surprize. În special în cultură, deşi nu pot spune că au fost limitate doar la acest domeniu.

  Care sfere au fost cele mai afectate în ultimele luni, totuşi?

  Muzică

  Dacă ne-am lua după pierderile suferite în 2016, anul muzical nu a început bine. Şi nici nu s-a redresat pe parcurs.

  Marile personalităţi care au decedat în anul 2016
  Zidul din Brixton, Londra care a devenit locul unde au fost depuse ultimele omagii după moartea lui David Bowie. Ilustraţia îl prezină pe muzician aşa cum a apărut pe coperta albumului său din 1973, Aladdin Sane.

  Ziua de 10 ianuarie a adus cu sine moartea legendarului artist britanic David Bowie. Acesta a încetat din viaţă la vârsta de 69 de ani, la doar două zile după lansarea ultimului său material discografic, Blackstar.

  Pe 18 ianuarie i-a urmat Glenn Frey, membru fondator al trupei americane Eagles. În februarie s-au stins Maurice White, de la trupa americană de funk Earth, Wind & Fire, iar, pe 11 martie, le-a urmat Keith Emerson, de la grupul de rock progresiv Emerson, Lake and Palmer.

  Sir George Martin, cunoscutul producător al The Beatles, a trecut şi el în nefiinţă tot la începutul lunii martie. Pe 21 aprilie a murit şi cunoscutul şi talentatul Prince.

  Marile personalităţi care au decedat în anul 2016
  Leonard Cohen în studio, 1979

  Artistul canadian Leonard Cohen a încetat din viaţă pe 7 noiembrie. Un alt membru al Emerson, Lake and Palmer, Greg Lake, a decedat pe 7 decembrie.

  Şi, într-o amară ironie a vieţii, cântăreţul britanic George Michael a murit pe 25 decembrie. Cu alte cuvinte, unul dintre autorii piesei Last Christmas a decedat fix în ziua de Crăciun.

  Actorie

  Nici lumea filmului nu este absentă de pe lista de personalităţi care au decedat în anul 2016.

  Marile personalităţi care au decedat în anul 2016
  Alan Rickman

  Aici îi putem aminti pe Alan Rickman, cunoscut ca profesorul Snape din seria Harry Potter. Acesta a încetat din viaţă pe 14 ianuarie.

  Marile personalităţi care au decedat în anul 2016
  Gene Wilder

  Actorul american Gene Wilder, devenit celebru cu rolul lui Willy Wonka din filmul din 1970 Willy Wonka & The Chocolate Factory, a murit pe 29 august.

  Dacă numele peliculei şi al actorului de mai sus nu vă sună cunoscut, s-ar putea totuşi să îl ştiţi drept faţa din spatele meme-ului Condescending Wonka.

  Nici universul Star Wars nu a fost ferit de pierderi anul acesta. Kenny Baker, omul din spatele lui R2-D2, a decedat pe 13 august. Carrie Fisher, adică Prinţesa Leia, a murit pe 27 decembrie.

  Lumea politică

  Nici lumea politică nu a fost ocolită de decese.

  Marile personalităţi care au decedat în anul 2016
  Portretul oficial de la Casa Albă al fostei Prime Doamne Nancy Reagan

  De pe cealaltă parte a a Atlanticului o putem aminti pe fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Nancy Reagan.

  Din Asia îi putem aminti pe fostul lider israelian Şimon Peres, dar şi pe unul dintre cei mai longevivi monarhi ai lumii, regele Rama al IX-lea al Thailandei.

  Literatură şi sport

  Lumea literară i-a pierdut atât pe scriitorul italian Umberto Eco, cât şi pe autoarea americană Harper Lee pe 19 februarie.

  Marile personalităţi care au decedat în anul 2016
  Elie Wiesel

  Elie Wiesel a încetat din viaţă pe 2 iulie. Acesta a fost supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al premiului Nobel pentru Pace în 1986.

  Boxer-ul Muhammad Ali a murit pe 4 iunie. Fotbalul a suferit şi el pierderi, prin accidentul aviatic care a dus la decesul membrilor echipei braziliene Chapecoense. Acesta a avut loc pe 28 noiembrie.

  Bineînţeles, lista de personalităţi care au decedat în anul 2016 nu este alcătuită doar din numele menţionate mai sus. Mai multe pot fi găsite aici.

  Am decis, totuşi, să mă rezum la aceste figuri internaţionale pentru a ilustra moştenirea imensă lăsată în urmă de aceştia.

  Până una alta, hai să sperăm că 2017 va fi un an mai bun.

  Nu de alta, dar, deşi 2016 nu a fost un an bun, nu vreau să mai aud încă o dată glume despre cum un an a fost prost şi oameni care se plâng că celebrităţile lor favorite au murit în loc să le sărbătorească realizările.

  Surse foto: imgur.com, flickr.com, nme.com, cnn.com, en.wikipedia.org, foxnews.com

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.