sâmbătă, octombrie 16, 2021
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipMarile personalităţi ale lumii şi viciile lor: droguri, alcool şi amor

Marile personalităţi ale lumii şi viciile lor: droguri, alcool şi amor

Marile personalităţi ale lumii au avut, pe lângă geniu şi calităţi unice, anumite vicii şi lucruri fără de care poate nu ar fi ajuns să fie cunoscuţi lumii întregi. Fie că a fost vorba de alcool, droguri sau alte substanţe, mulţi dintre ei nu s-au putut stăpâni ispitei sau chiar nevoii. Am ales zece personalităţi care au avut o influenţă majoră asupra omenirii şi care au căzut, odată cu timpul, pradă viciilor sau unor nevoi extreme.

  1. Jean-Paul Sartre. Filosoful francez ducea o viaţă extrem de nesǎnǎtoasǎ, plină de vicii. Pe lângă faptul că muncea foarte mult şi dormea puţin, în timpul rămas, ţigările, alcoolul şi drogurile îi ţineau companie. Mai mult, se spune că era şi un împătimit al petrecerilor. Acesta a suferit la un moment dat o cădere nervoasă, însă pe care a tratat-o cu aspirine şi amfetaminǎ.

sartre bun

2. Mark Twain. În timp ce lucra la ferma sa din statul New York, acesta fuma ţigarǎ după ţigară şi nu accepta să fie deranjat. Singurul mod în care familia sa îi putea atrage atenţia era să sufle într-un corn.

twain bun

3. Sigmund Freud. Fondator al școlii psihologice de psihanaliză, acesta era extrem de ocupat, atât de ocupat încât soţia să îi punea dimineaţa pasta de dinţi pe periuţǎ. Pentru a face faţă acestui stil de viaţă, austriacul a recurs la nicotină, ajungând să fumeze şi câte 20 de trabucuri pe zi.

freud bun

4. Jules Verne. Se spune că în spatele geniului şi muncii sale s-ar afla consumul de cocaină. Jules Verne (nume complet Jules Gabriel Verne) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice.

verne bun

5. Marcus Aurelius. Omul care adus Roma la măreţie şi unul dintre cei mai mari lideri din istorie a fost un dependent deschis de opiu.

aurelius bun

6. Barack Obama. Acesta este doar al treilea preşedinte al S.U.A., alături de Geroge W. Bush şi Bill Clinton, care a recunoscut că a utilizat marijuana şi cocaină. Acest lucru s-a întâmplat, spune el, doar în perioada liceului şi a facultăţii.

obama bun

7. Honoré de Balzac. Balzac era cunoscut ca un om care îşi calcula şi respecta timpul de odihnă şi de muncă, cu o foarte mare meticulozitate. Pe lângă acest lucru, Balzac consuma peste 50 de ceşti de cafea pe zi. Timpul său liber era de doar două ore pe zi.

balzac bun

8. Mahatma Gandhi. La vârsta de 36 de ani, acesta a decis să devină celibatar pentru a putea atinge iluminarea. Pe măsură ce îmbătrânea, era tot mai atras de femei, sexul devenind un subiect preferat de discuţii. Astfel, Gandhi obişnuia să doarmă gol, alături de alte tinere goale, una dintre acestea fiind soţia nepotului său.

gandi bun

9. Andrew Johnson. Preşedintele american era un împătimit al alcoolului. Johnson a depus jurământul de preşedinte fiind beat criţă. Din cauza comportamentului lui scandalos, Congresul a încercat să-l demită în două rânduri, dar a eşuat.

johnson bun

10. Albert Einstein. Potrivit unor scrisori aflate în custodia Universităţii Evreieşti din Ierusalim, recent date publicităţii, el recunoştea că întreţinea, în acelaşi timp, legături amoroase cu şase femei, de la care primea adesea daruri, deşi era căsătorit cu Elsa, verişoara sa.

Albert Einstein - 1879 - 1955 German - born theoretical physicist . He is best known for his theory of relativity and in 1921 he won the Nobel Prize for Physics

Sursa info: adevărul.ro,y upi.md,  www.historia.ro, cersipamantromanesc.wordpress.com

Sursă foto: ziuaconstanta.ro, revistaliterara.ro, jurnaldecarte.roadybud.com, thevoiceofnation.com.

Vlăduț Sasu
Sunt o persoană optimistă şi dornică să afle lucruri noi. Îmi place să scriu şi să îmi exprim părerile despre subiectele de actualitate. Consider că tinerii sunt principalii vectori ai schimbării în societatea romanescă şi că viitorul acestei ţări este în mâinile lor. În rest, sunt un tânăr cât se poate de normal cu preocupări specifice vârstei. Îmi dau seama când fac greşeli şi încerc să nu le mai repet.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular