Marijuana și percepția asupra acesteia, în două documentare Netflix

  0
  63
  marijuana

  În mod normal, ideea că o plantă poate fi subiect de controverse este una absurdă, chiar frivolă. Însă marijuana este un caz special: ea este genul care împarte lumea în două. Unii oameni o consumă recreativ, alții din cauza problemelor de sănătate. Unii sunt împotriva ei, alții o acceptă. Percepția populară asupra marijuanei este împărțită…..ceea ce ne oferă ocazia de a ne forma propriile opinii prin cercetare. Și prin vizionarea a două documentare Netflix, despre diferitele întrebuințări ale celebrei și controversatei plante.

  • Grass Is Greener

  Grass Is Greener este o producție originală Netflix, care abordează influența pe care a avut-o marijuana asupra societății și culturii americane. Perioada pe care se concentrează începe în anii 1920, în plină epocă a jazz-ului, și se încheie în prezent, când este centrul unei industrii cu un caracter neclar.

  De ce merită să vezi documentarul?

  Fiindcă este interesant să vezi cum o marijuana (și dealer-ii, uneori) poate fi o inspirație artistică. Sau cum autoritățile din Statele Unite pot face propagandă împotriva ei….fără a se baza pe cercetări științifice. Sau cum ele s-au folosit de aceasta pentru a alimenta, în prima parte a secolului XX (și nu numai), xenofobia și rasismul față de anumite comunități.

  Ce este interesant la el?

  Faptul că îți prezintă, în detaliu, schimbările de percepție în legătură cu aceasta. Sau pentru că încearcă să îți ofere argumente în favoarea legalizării ei folosind dovezi, nu apeluri la emoțiile tale.

  Și prezența unor personalități cunoscute pentru că militează în favoarea legalizării acesteia, precum Snoop Dogg, Damian Marley și B-Real, unul dintre membrii Cypress Hill.

  • Weed the People

  marijuanaWeed the People abordează folosirea marijuanei în scopuri medicinale. Mai specific, în cazul copiilor bolnavi de cancer.

  De ce merită să îl vezi?

  Deoarece îți oferă o imagine asupra felului în care poți obține canabis pentru un tratament în California. Deși statul american a legalizat folosirea lui și în scopuri medicinale, și în scopuri recreative, cei care doresc să îl folosească încă mai au parte de obstacole.

  Ce poți învăța din el?

  Că trebuie făcute mai multe cercetări asupra efectelor marijuanei medicinale. Și că o țară nu trebuie să îngreuneze accesul la tratament dacă medicamentul ales chiar funcționează…și nu este doar un placebo.

  Bineînțeles, și că medicina tradițională nu trebuie neglijată. Nu de alta, dar nu poți trata cancerul cu plante.

  surse foto: kaass.com, imdb.com