Mariciu: motivul pentru care YouTube-ul românesc mai are o şansă

0
2030
Mariciu
Mariciu, foto: Facebook

În sesiune, fiecare student ar face orice doar să nu învețe. Unii se apucă de gătit, de făcut curățenie, iar alții văd seriale câte nu au văzut într-un an întreg. Eu în această sesiune am văzut vlog-uri pe YouTube, vreo doi ani de daily vlog. În general, nu urmăresc YouTube-ul din România (tentativă de publicitate mascată, copii obligați să facă vlog etc), dar l-am descoperit pe Mariciu. Puteți să ghiciți despre cine ,,vorbim’’ astăzi? Exact, despre el.

Cine e şi cu ce se ocupă?

Se numește Marian Ionescu, şi nu, nu e chitaristul trupei „Direcţia 5”, e specialist în Social Media, om de agenție (să zic aşa), vlogger şi blogger. Mariciu e poreclă din copilărie care l-a ,,urmărit’’ până în prezent și care constituie atât numele canalului de YouTube, cât și numele blogului.

Despre canalul său

Pe YouTube, Mariciu îşi prezintă viața de zi cu zi, împreună cu prietena lui Georgiana (fun fact: deși nu sunt căsătoriți, o cheamă tot Ionescu, de aceea îi zice, simplu, Ioneasca) şi cățelușa lor, Sasha. Probabil vă gândiți că nu e singurul vlogger care face daily vlog în România și nici singurul care are o prietenă sau un câine. De aceea, vă voi da câteva motive pentru care îl urmăresc.

Discuțiile despre domeniul în care activează

Aminteam mai sus că, în viața reală, Mariciu este specialist în Social Media. Până să ajungă aici a avut diferite joburi, iar încercarea sa de angajare în domeniu a fost una cu adevărat inedită, numită ,,Primiți cu creativitatea’’. Alt subiect interesant din acest domeniu este legat timiditate. Poate sau nu un introvertit să lucreze în publicitate? Vezi aici răspunsul.

Ghidul ionescian al localurilor din București

Ești din București sau te afli te afli acolo și nu ai idee unde să mănânci? Ghidul ionescian te salvează! În ce constă ghidul? Clanul Ionescian ia la rând localurile din capitală și le acordă săshici (un fel de steluțe, dar sunt săshici, ghiciți voi de la ce vine denumirea) în funcție de cât de bună este mâncarea, servire, preț, atmosferă și dacă este sau nu pet friendly.

Dacă sunteți curioși să vedeți cum funcționează, intrați pe blog în secțiunea Ghidul Ionescian. Acolo selectați un local și veți fi redirecționați spre vlogul în care Ioneştii au testat și evaluat localul.

Sketch-uri

Fiecare cuplu se confruntă, din când în când, cu situații ciudate sau amuzante. Ioneştii aleg să le ilustreze în mod comic și aşa ies sketch-urile. Pe majoritatea le-am văzut de cel puțin cinci ori și au fost la fel de amuzante. Nu vă mai dau amănunte, las sketch-urile să vorbească.

Unboxing-uri şi păreri sincere despre diferite produse

Cum reacționați când vedeți în titlul unui vlog cuvinte precum ,,unboxing’’ sau ,,review’’? Mie, sincer, îmi vine să nu îl deschid. Totuși, am fost curioasă cum arată un review marca Mariciu, așa că n-am stat pe gânduri și m-am uitat la un video. Mare mi-a fost surpriza să văd că nu laudă produsele ca să își convingă abonații să le cumpere, ci își spune părerea cu bune şi cu rele.

Concursuri

Recunoaște că ai văzut, cel puțin o dată, un concurs și ai fost sigur că nu e adevărat, participă multe persoane și nu câștigă nimeni. Vrei să te convingi că există și concursuri pe bune, participă la unul organizat de Mariciu.

Cadre filmate cu drona

V-ați gândit vreodată cum se arată de sus un anumit loc? E o posibilitate mare să-l vezi ,,dronat’’ prin unul dintre vloguri.

Sasha

Sasha reprezintă 1/3 din clanul ionescian şi ocupă un rol important în vlog. Aş putea spune că este șefa departamentului de umor și drăgălăşenie. Dacă ați avut o zi grea, niște cadre cu Sasha mâncând morcovi sau făcând pe ,,gunoiera’’ vă vor înveseli garantat.

Mariciu
Fotografie din dronă, foto: Facebook
Mariciu
Clanul ionescian complet, foto: Facebook
Mariciu
Sasha, foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.