sâmbătă, ianuarie 22, 2022
Recrutare IQool
AcasăMarea Britanie iese din UE! Cum ești afectat și care sunt consecințele?
Array

Marea Britanie iese din UE! Cum ești afectat și care sunt consecințele?

Marea Britanie iese din UE! Tim Barrow, ambasadorul Marii Britanii la Uniunea Europeană, i-a înmânat președintelui Consiliului European scrisoarea de notificare privind declanșarea Brexit-ului. Evenimentul a avut loc miercuri, 29 martie, la Bruxelles.

Cu toate că nu va mai face parte din UE, Marea Britanie va fi în continuare un partener de încredere pentru Uniune, a declarat premierul britanic Theresa May. Brexit-ul vine în urma referendumului din 23 iunie 2016, ziua în care 52% dintre britanici au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii.

Marea Britanie iese din UE după 44 de ani de apartanență. Înmânarea scrisorii de notificare de către ambasador dă startul unui șir de procese și negocieri care trebuie finalizate în 2 ani, în urma cărora se vor stabili natura relațiilor care vor exista între Marea Britanie și UE, inclusiv cele de ordin comercial.

Marea Britanie iese din UE: consecințe

  • O primă consecință a Brexit-ului deja a apărut: lira sterlină s-a depreciat cu 0,6% în cursul zilei de miercuri.
  • În ceea ce privește imigranții, în cei 2 ani de negocieri nu vor apărea restricții pentru europeni, nici pentru britanici.
  • Regatul își propune să reducă numărul de nou-sosiți la 100 000/an. Una dintre măsurile luate este introducerea unei vize de lucru pentru cetățenii europeni.

 

Oficial, Marea Britanie iese din UE în martie 2019.

 

Surse info: antena3.ro, agerpress.ro, stirileprotv.ro

Sursă foto: euractiv.ro

Irina Ciobotaru
Sunt o persoană deschisă spre lucruri și experiențe noi. Îmi plac libertatea, independența și spontaneitatea. Mă ghidez după ideea ,,niciodată să nu spui niciodată”. Îmi place să mă exprim în scris și îmi plac provocările. De aceea m-am alăturat echipei IQool, pentru a-mi putea dezvolta abilitățile de redactor și pentru că fiecare nou articol este o provocare pentru mine.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular