marți, aprilie 16, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipManualul studentului clujean, sau cum să te descurci în studenție

Manualul studentului clujean, sau cum să te descurci în studenție

IQool îți prezintă manualul studentului clujean, tips & tricks care te vor învăța cum să ai parte de cei mai frumoși ani ai tinereții!

Cluj-Napoca este un oraș fascinant, mai ales în rândul studenților. El deține titlul de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015 și își păstrează în continuare renumele consacrat. Dar, oare, care sunt ,,trucurile” care asigură o studenție cât mai palpitantă?

Nu de puține ori, dorința de a ne exprima independența și libertatea se materializează odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. Acel moment în care știm că suntem încă prea mici pentru a ne îndeplini unele dorințe și, în același timp, prea bătrâni pentru a materializa altele.

Lupta noastră interioară în studenție scopul de a găsi un echilibru

Momentul paradoxal al existenței noastre de tineri studenți este următorul: încercăm să găsim un oarecare echilibru între a ajunge la 5 dimineața acasă din club și a fi prezenți și la seminarul de la prima oră. Să nu uităm că preponderent vei sta pe telefon, încercând să nu dai importanță migrenei ,,căpătate” în urma serii precedente (de la prea mult învățat, evident!). Mama sau tata, dacă citiți asta, să știți că glumesc!

Studenția, viața de cămin sau ,,câte borcane de zacuscă încap într-un sertar”

Pentru cei care stau la cămin, experiența poate fi cu adevărat una ,,formatoare”. Aici înveți pas cu pas cum să conviețuiești într-un mediu activ și efervescent, cum să te descurci singur și să îți împarți timpul „la comun” cu ceilalți.

Organizațiile studențești nu întârzie în a le oferi tinerilor activități și evenimente prin care să „guste” din plin studenția, împreună cu toate frumusețile ei. De la seri de chitară, la Movie Nights, nu te poți plictisi în perimetrul campusului. Asta, desigur, dacă ești o persoană jovială, dornică în a socializa și a lega prietenii. Și, să fim serioși, who doesn’t want this?

Dacă folosești autobuzul, este indicat să-ți faci abonament. Dacă ești un împătimit al taxiului, este indicat să dispui de resurse financiare sporite!

Îi spun întotdeauna taximetristului strada cu exactitate, de parcă aș fi locuit în Cluj de cel puțin 10 ani, pentru a-i dovedi că știu zona. Nu de alta, dar nu vreau mă plimbe prin tot Clujul (totuși, vorbim de un tarif destul de usturător) și iau de fiecare dată 25-ul sau 24B-ul pentru că, deh, pe altele nu le știu (pentru moment).

În principiu, a te muta într-un oraș nou nu implică o deosebită dificultate socială, odată ce ești ajuns acolo. Atât timp cât ești dispus să înveți, îndemnat oarecum de fascinația nutrită pentru senzația de nou și pentru sentimentul de independență uneori chiar copleșitor, aproape nimic nu poate merge rău (subliniez APROAPE).

Tu ce experiențe ai avut până acum în Cluj?

 

Denisa Goran
Denisa Goran
"A smooth sea never made a skilled sailor".
RELATED ARTICLES

Most Popular