joi, decembrie 5, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleManichiura cu gel: tips and tricks

Manichiura cu gel: tips and tricks

Manichiura cu gel: tips and tricks

Se pare că, de ceva vreme, manichiura cu gel a devenit un must have în materie de fashion. Şi, pentru că de aproape două luni a venit primăvara – deşi nu se vede şi afară – m-am gândit că doamnele şi domnişoarele ar savura un astfel de subiect.

O mică istorie a manichiurii 

Oamenii au acordat o importanţă aparte felului în care arătau încă din cele mai vechi timpuri. Cu peste 5500 de ani în urmă, undeva în vremea Vechiului Regat al Egiptului, existau persoane care se ocupau exclusiv de îngrijirea manichiurii şi pedichiurii celorlalţi.

manichiura cu gel
Îngrijirea unghiilor în Egiptul Antic

Prin forma, culorile şi lungimea unghiilor, egiptenii îşi arătau statutul social.

Acest obicei a fost preluat de romani, care l-au dezvoltat foarte mult. Aceştia s-au ocupat şi de alte aspecte ale înfrumuseţării prin descoperirea fardului, rujului şi a parfumurilor. Ei obţineau cu greu aromele şi culorile dorite, uneori având nevoie de plante sau insecte de pe alte continente.

Ceea ce trebuie reţinut din această poveste este faptul că nu doar femeile purtau unghii colorate. Bărbaţii erau şi ei adepţii acestei practici. Ba mai mult, ei îşi vopseau şi buzele în culori puternice înainte de a pleca la lupte.

Oficial, unghiile cu gel au apărut în anul 1950 în Statele Unite. Se spune că un stomatolog care lucra la o dantură şi-a rupt o unghie şi a reconstruit-o cu acryl. A realizat că durerea a dispărut şi unghia falsă arăta aproape ca celelalte, aşa că a continuat cercetările pe acest subiect.

De reţinut despre manichiura cu gel

Manichiura cu gel presupune aplicarea unor straturi dintr-o substanţă vâscoasă, diferit colorată, care duce la apariţia unei noi manichiuri prin uscarea la o lampă UV.

manichiura cu gel
Uscarea gelului în lampa UV

Acest tip de manichiură implică un efort financiar puţin mai mare decât în cazul uneia clasice. Preţurile se încadrează, din ceea ce cunosc, între 40 si 100 de lei. Aceste variaţii sunt date de locul în care sunt realizate unghiile şi de complexitatea modelului ales.

În ceea ce priveşte avantajele unghiilor false, putem aminti rezistenţa mai mare în timp a formei şi culorii manichiurii, paleta largă de opţiuni atunci când vine vorba de lungime sau model şi eleganţa pe care o dau mâinilor noastre. Mai mult decât atât, ele te scapă de ticul de a roade unghiile şi sunt ideale pentru femeile care muncesc foarte mult, dar vor să aibă manichiura impecabilă.

Unghiile tehnice, aşa cum mai sunt denumite, presupun şi câteva aspecte negative pentru cele care le poartă. Unghia naturală se poate deteriora, există riscuri de a contacta diferite ciuperci ale unghiei şi de apariţie al durerilor, roşeţii sau umflăturilor.

Cu toate acestea, vă recomand să nu vă speriaţi. Dacă unghiile sunt aplicate de un tehnician bun, cu materiale de calitate, nu veţi întâmpina probleme.

Tips and tricks

Conform zicalei româneşti „Baba suferă la frumuseţe” şi în cazul unghiilor cu gel există sfaturi de care trebuie să se ţină cont pentru ca manichiura să dureze în timp.

1.Nu încerca să închei catarame cu unghiile

De ce? Pentru că, în cel mai bun caz, îţi vei rupe doar o unghie, iar cataramele vor rămâne tot desfăcute.

Încearcă să le închizi folosind buricele degetelor sau întreg degetul. Va fi mult mai simplu şi mai sigur.

manichiura cu gel
Aşa închei cataramele

2.Scrisul pe telefon sau laptop poate fi o adevărată provocare

…dacă ai unghii foarte mari cu o formă alungită sau ascuţită. Dacă ele sunt pătrate şi de lungimea potrivită, îţi poţi permite să scrii fără griji.

În cazul în care nu reuşeşti să te descurci nicidecum, îţi recomand să apelezi tot la buricele degetelor.

manichiura cu gel
Provocarea scrisului pe laptop

3.Până şi ritualul tău preferat de înfrumuseţare va deveni o corvoadă cu unghiile nepotrivite

manichiura cu gel

Exact ca în imaginea de mai sus!

Îţi sugerez să scoţi crema folosind faţa unghiilor sau a degetelor şi nu partea din interiorul palmei. Astfel, vei reuşi să îţi păstrezi unghiile curate şi să nu iroseşti degeaba crema preferată.

4.Ultima, dar nu cea din urmă problemă pe care poţi să o întâmpini, este deschisul dozelor

Ştim cu toţii acel inel care abia se deschide în condiţii normale …. dar, cu 10 piedici, cum faci să îl deschizi? Rogi pe cineva? Mori de sete? Îţi rupi câteva unghii? Ei bine, nu! Foloseşti buricele degetelor, exact ca în celelalte cazuri.

Mai poţi încerca să dezlipeşti inelul de capac cu ceva ascuţit apoi să închei acţiunea normal.

manichiura cu gel

Sper că nu v-am speriat prea tare prin prezentarea situaţiilor de mai sus. Vă garantez că veţi reuşi să întreprindeţi absolut orice acţiune cu lungimea şi forma potrivită. Eu am manichiură cu gel de aproximativ 3 ani şi nu am renunţat la niciun obicei pe care îl aveam înainte. Am devenit doar mai atentă.

surse foto: totul-despre-manichiura.blogspot.com, boudoirprive.ro, nicoleta-gheorghe-make-up-artist.webnode.ro, metdaan.com

surse info: wikipedia.org, totul-despre-manichiura.blogspot.com

Anca Argatu
Anca Argatu
Sunt o persoană ambițioasă, calculată, deschisă spre nou și dornică de a scrie și a citi materiale pe teme de interes pentru tineri. Îmi exprim ideile mult mai bine în scris decât oral, tocmai de aceea fac parte din cea mai cool redacție. Îmi place să mă plimb prin parc, să citesc, să inot și să stau la soare cu un frappe alături. Iubesc Grecia pentru plajele superbe și pentru că am sânge de grec în vene şi Bulgaria pentru pârtiile ireal de bune pentru sporturile de iarnă. Restul amănuntelor despre mine le veți afla din articolele scrise cu drag și spor.
RELATED ARTICLES

Most Popular