Mâncarea tradițională de Crăciun în diferite țări ale lumii

  0
  2381
  mancarea tradițională

  Mâncarea tradițională de Crăciun în diferite țări ale lumii

  Crăciunul reprezintă cea mai așteptată și iubită sărbătoare a anului, când toți membrii familiei se strâng laolaltă și se bucură de mâncarea tradițională specifică țărilor în care trăiesc. Suntem cu toții obișnuiți cu sarmale, piftie, friptură de porc, caltaboș, salată de boeuf sau cozonaci pe mesele de sărbători. De aceea, puteți descoperi în acest articol diverse mâncăruri tradiționale din alte culturi.

  Iată care sunt cele mai iubite rețete de Crăciun din întreaga lume:

  Portugalia

  portugalia

  În Portugalia, arooz doce, budinca de orez, este mâncarea nelipsită de pe mesele îmbelșugate de Crăciun. Budinca este servită la miezul nopții, aceasta fiind una dintre cele mai vechi tradiții din această zonă.

  Canada

  canada

  În Canada, Tourtière este cea mai importantă mâncare de pe masa de Crăciun, dar și de Anul Nou. Aceasta este o plăcintă condimentată, gătită cu somon, cu carne de porc sau cu carne de vânat. Este servită cu un sos de merișoare sau cu un sos picant și cu salată de sfeclă roșie.

  Italia

  SONY DSC

  Unul dintre cele mai iubite dulciuri de Crăciun din Italia este Struffoli. Este compus din gogoși, nu mai mari decât o bomboană, crocante la exterior și cu o textură pufoasă în interior. Sunt așezate pe platouri în grămăjoare sub forma bradului de Crăciun.

  Franța

  franta

  Bûche de Noël sau Buturuga de Crăciun este un desert franțuzesc, asociat cu sărbătoarea Crăciunului. Prăjitura chiar seamănă cu o buturugă: crema de deasupra este aranjată în așa fel încât să semene cu scoarța unui copac. De multe ori, prăjitura este ornată cu zahăr pudră, care simbolizează zăpada, cu fructe de pădure sau cu ciupercuțe făcute din compoziție de bezea sau din marțipan.

  Polonia

  polonia

  Borșul de sfeclă, cu găluște umplute cu ciuperci, este cea mai apreciată mâncare de pe masa de Crăciun. În seara de Ajun, borșul de sfeclă reprezintă aperitivul pentru masa ce va continua cu supă de pește, crap la cuptor, găluște de cartofi și ruladă cu mac.

  Germania

  germania

  Weihnachtsgans sau gâscă la cuptor este un preparat tradițional german servit la cina din Ajunul Crăciunului, de obicei înainte ca membrii familiei să își împartă cadourile.

  Filipine

  62309616 - decorated and roast suckling pig with an apple in his mouth on a white plate on banquet

  Lechon, adică purcel de lapte întreg, umplut cu ceapă, lemongrass şi usturoi, rumenit pe lemne de bambus, este preparatul tradițional din Filipine.

  Costa Rica

  32061258 - homemade corn and chicken tamales ready to eat

  Tamales este mâncarea tradițională din Costa Rica. Este făcută din carne de porc, vită sau pui, usturoi, ceapă, cartofi, stafide, toată această compoziție fiind învelită în frunze de banane.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.