vineri, aprilie 26, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleMâncarea studentului: de la zacuscă la şniţele

Mâncarea studentului: de la zacuscă la şniţele

Mâncarea studentului: de la zacuscă la şniţele

În perioada facultăţii am observat că sunt 3 constante ale vieţii de student: învăţatul, distracţia şi mâncarea. Dacă învăţatul are loc doar în sesiune, adică 2 luni pe an, distracţia este în fiecare zi. Cum rămână cu mâncarea? Când eşti la facultate şi o faci în alt oraş decât cel natal, atunci problema alimentaţiei devine un subiect fierbinte, aproape singurul în discuţiile cu ai tăi la telefon. Am avut impresia mereu că mai degrabă luăm o notă mai slabă la un examen decât să afle că nu am mâncat în ziua respectivă.

„Ce faci? Ce ai făcut azi?”, „Ai mâncat?”, „Ce ai mâncat/ De ce nu ai mâncat?”.  „Cum e vremea la voi?”. Cam astea sunt întrebările esenţiale de la părinţi. Bănuiesc că le-aţi recunoscut.

Dar să revenim la mâncare. Pentru cei care au stat la cămin, problema mâncării este mai acută pentru că nu dispun de toate condițiile pentru gătit precum cei care stau în gazdǎ. Există două opţiuni: pachetul de acasă drag tuturor sau soluţia să te pui să găteşti. Când toată viaţa ţi s-a pus mâncarea în faţă de către părinţi, să te pui acum să găteşti pare ceva imposibil. Situaţia este şi mai gravă dacă eşti băiat.

În sfârşit, referitor la mâncare, în viaţa mea de student, am trecut prin următoarele experienţe:

Mâncarea studentului: de la zacuscă la şniţele

1.Zacusca. Indiferent de anotimp, ea este acolo pe uşa frigiderului şi aşteptă să te întorci la ea în momentele grele. Chiar dacă le spui mereu părinţilor să nu îţi mai trimită pentru că te-ai săturat de ea, momentul când te „roade” stomacul şi o ai, începi să îi recunoşti importanţa.

zacusca

2.Cartofii prăjiţi la comun. După câteva ore de poker cu colegii din cămin şi câteva beri reci începe să ţi se facă foame. Cu mic, cu mare, faceţi chetă şi cumpăraţi de la primul magazin alimentar câteva kilograme de cartofi. Sunt ieftini şi se fac rapid. Dacă mai adaugi o brânză rasă peste, atunci poţi să spui că ai mâncat ca boierii.

sdfsd

3.Sandwich maker-ul. Invenţia asta m-a ajutat enorm în cămin. Un salam, un caşcaval şi un ketchup sunt de ajuns să îţi stăpâneşti foamea. Şi uite aşa a mai trecut o zi.

maker

4.Sarmalele. Aici deja am intrat puţin în zona de delicatese ale studentului. Evident nu poţi să le faci, doar să le primeşti prin pachet. Nu te superi niciodată că ţi-a pus mai multe decât trebuia.

Mâncarea studentului: de la zacuscă la şniţele

Legat de pachetul primit de student, poţi citi şi Pachetul de acasă: dragoste în caserole pe IQool.ro.

sarmalelel

Mâncarea studentului: de la zacuscă la şniţele

5.Şniţelele. Încă din excursiile făcute în clasele primare cu doamna educatoare până în studenţie, şniţelele „m-au urmărit”. Spui că te-ai săturat de ele dar când te răzbeşte foamea, ele salvează momentul.

snitel

6.Conservele. Afli despre ele abia în perioada facultăţii. Adică, ştiai că există dar nu ai încercat niciodată. Sunt foarte practice pentru că nu trebuie să le ţii în condiţii speciale. Conserva rămâne conservă.

conserve

7.Grătarele în spatele căminului. Cred că sunt cele mai frumoase momente ale vieţii de cămin. Socializezi, te distrezi şi mănânci. Ce poate fi mai frumos?

ghhhhh

Sunt convins cǎ mai sunt şi alte chestii care v-au marcat viaţa de student când vine vorba de mâncare. Acestea au fost ale mele. Deja mi s-a fǎcut foame.:))

Susra foto: StudentIQ.ro, bundegatit.ro, amazon.ro, radiocluj, caietul cu retete, jurnalistii.ro, vice.com

Vlăduț Sasu
Vlăduț Sasu
Sunt o persoană optimistă şi dornică să afle lucruri noi. Îmi place să scriu şi să îmi exprim părerile despre subiectele de actualitate. Consider că tinerii sunt principalii vectori ai schimbării în societatea romanescă şi că viitorul acestei ţări este în mâinile lor. În rest, sunt un tânăr cât se poate de normal cu preocupări specifice vârstei. Îmi dau seama când fac greşeli şi încerc să nu le mai repet.
RELATED ARTICLES

Most Popular