Cu siguranță nu-ți spunem nimic nou când afirmăm că peștele este unul dintre cele mai sănătoase ingrediente pe care le poți introduce în dieta ta. Indiferent de sezon, că îl consumi la masa de prânz sau la cea de seară, peștele are o mulțime de beneficii pentru organism.

Cea mai recentă descoperire este legată de consumul regulat de macrou – cercetătorii au indicat că poate avea efecte anti-depresive asupra organismului (apropos, se pare că, mai nou, depresia a devenit cauza principală a deceselor în întreaga lume). În unele cazuri s-a observat chiar o intensificare a activității cerebrale și o îmbunatățire a memoriei.

Cum preparăm macroul?

Partea bună este că macroul nu este greu de preparat. Dacă optezi, de exemplu, pentru Eva File de macrou în sos tomat, îl poți prepara super rapid și simplu sub formă de bruschette. Ai nevoie doar de o baghetă cu semințe și puțină zeamă de lămâie pentru un plus de savoare. Pur și simplu așezi bucățile de pește pe pâinea ușor rumenită și stropești totul cu lămâie. Este cea mai rapidă gustare sănătoasă, de care te poți bucura și acasă dar și la birou. Ȋţi ia câteva minute să o pregăteşti!

Ȋţi plac pastele?

Dacă răspunsul tău e afirmativ, ţi-am pregătit o rețetă la fel de simplă, pe care o poți finaliza în doar câteva minute. Ai nevoie de Eva File de macrou în ulei vegetal, o legătură de ceapă verde și câteva roșii cherry. Ți-am recomanda să folosești pastele de tip penne.

După ce le fierbi, pur și simplu amestecă Eva File de macrou în ulei vegetal cu ceapa tăiată și roșiile. Evident, poți adăuga lămâie sau orice alte legume proaspete care crezi tu că merg în această combinație. Și, având în vedere că nu prepari termic ingredientele, poți consuma această rețetă atât caldă cât și rece.

Este important să știi și că macroul nu are un aport caloric ridicat. El este recomandat de către medici atât în dieta diabeticilor, cât şi a celor care suferă de afecțiuni cardiace. Consumul regulat de macrou face vasele de sânge să fie mai elastice, îmbunătățind astfel circulația sanguină.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here