Există tineri care nu au ascuns niciodată, nimic părințiilor încă de la cele mai fragede vârste. Indiferent de boacănele făcute, de absențele de la școală sau de notele mici primite, întotdeauna au avut o relație bazată pe încredere cu ai lor.

what-are-the-sneakiest-ways-to-cheat-on-a-test-11725639-may-2-2013-1-600x450

Există de asemenea un număr mult mai mare de oameni care din diverse motive, cum ar fi: frică, rușine, lipsă de comunicare, lipsă de interes au păstrat în mare mister “negurile” din viața lor. Mai ales pentru fete, aspectele de genul: ieșiri la club, nopți fierbinți petrecute la cabane cu diverși iubiți sau medii încheiate cu 6 la liceu erau păzite ca și mari secrete. Copiii au devenit semi-adulți și au înțeles că n-are niciun sens acest joc de-a baba oarba. Au schimbat regulile și s-au pocăit.

Însă preferata mea este categoria irecuperabilă denumită: “Sunt mare, fac ce vreau, dar totuși să nu afle mama.” Well, știu, în anturajul tău de la cămin ești un prieten de nădejde. Îți petreci nopțile de dinaintea examenelor la scurte sesiuni de băut, te distrezi maxim în weekend-uri nebune la mare și iei în glumă cam toate aspectele legate de facultate. Ești expert în copiat sau în relaționarea subită cu tocilarii clasei în sfertul academic de dinainte de începerea unui examen.

Și totuși, inevitabilul se produce. Cam des, aș spune eu. Pici un examen, îl pici pe al doilea și surpriză: Lista tot continuă. Te cam supăra treaba asta, dar adevărul e că nimic nu te panichează mai tare decât să vezi apeluri insistente de la maică-ta. Sentimentul de frică acută îți ajunge până în măduva oaselor. Te apuci să dezbați cu tot palierul de la cămin ce naiba să le spui alor tăi după ce i-ai informat de nenumărate ori că ai învățat pe rupte. Asta este, vei apela din nou la o minciună nevinovată și vei declara cu siguranță maximă că nu ai restanțe. De ce o să faci asta?

1) Pentru că deși le spui băieților că îți conduci singur viața, adevărul este că ți-e în continuare teamă de părinți, întocmai ca la 10 ani.

2) Pentru că toți banii de țigări, băutură, haine și shaorme vin de la ai tăi. Ești prea cool ca să te angajezi undeva. Și bineînțeles, dacă ai restanțe, această infinită conductă de bani va deveni brusc limitată sau chiar sistată.

3) Pentru că ești convins că adevărul pe care nu-l știi nu doare. Prin urmare, consideri că fericirea părințiilor tăi depinde de capacitatea ta eroică de a-i proteja de acest secret teribil.

S-ar putea să ți se înfunde tocmai atunci când nu te gândești. Până la urmă, impresia ta este că dacă mama nu știe e ca și cum nu s-a întamplat niciodată. Ce o să faci dacă din studentul model o să trebuiască să le explici că trebuie să-ți cotizeze cash serios pentru un an suplimentar?

Și până la urmă, lucrează la o introspectivă serioasă. Ai mulți prieteni, ai zeci de amici, ai sute de cunoștințe, dar adevărul este că atunci când ai dat de marile belele din viața ta, părinții au fost singurii care ți-au sărit în ajutor cel mai repede în mod necondiționat. Ești sincer cu toți oamenii care nu dau doi bani pe tine, dar îi minți constant tocmai pe oamenii care ar face totul pentru tine. În locul tău, m-aș mai gândi, dragă cool guy:) 

 

Redactor: Andra Ionescu / desprejoburi.com

Foto: chacha.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here