MallȚărănesc – platforma destinată micilor producători și economiei locale

0
50
MallȚărănesc-afiș

Asociaţia Creştem România Împreună împreună cu W3 Development aduc un plus de implicare în comunităţile locale şi anunţă lansarea aplicației de mobil MallȚărănesc, prin intermediul acesteia propunându-și să creeze un mediu social adresat micilor producători locali şi familiilor de la oraș, în contextul pandemiei actuale. Este prima platformă online destinată micilor producători locali și conceptului de economie locală, proiectul fiind demarat în 2017.

În acest răstimp, a fost creată o comunitate de peste 1.300 de mici producători, la această oră fiind cea mai mare comunitate online de acest fel din România.

MallȚărănesc vine în sprijinul acestor producători, dar și al micilor companii de produse românești, încercând să rezolve una dintre cele mai mari probleme pe care aceştia le au, și anume vânzarea. Ultima perioadă ne-a demonstrat faptul că supraviețuirea comunităților ține foarte mult de ajutorul pe care oamenii îl dau celor din jur, iar în acest sens și platforma noastră înțelege să se implice. MallȚărănesc vine în întâmpinarea acestei noi paradigme, creind în aceste momente o punte socială între producător și cumpărător. Această comunitate îi ajută atât pentru cei care sunt la început de drum, cât şi pe cei deja dezvoltaţi. Iar în acest context, trebuie să amintim și conceptul de economie locală, pe care platforma noastră îl promovează, sustenabilitatea comunităților fiind o consecință importantă.

Platforma își propune să dezvolte un ecosistem în care micul gospodar sau micul antreprenor din mediul rural să poată găsi soluții pentru a ajunge pe mesele clienților. După lansarea Harta gospodarilor, componentă care dă o dimensiune geografică reală clară, site-ul MallȚărănesc vine să completeze profilul gospodăriei și să genereze un mecanism de interacțiune între cei ce doresc să vândă și cei ce doresc să cumpere.

Spre deosebire de varianta anterioară, noua platformă MallȚărănesc vine să întregească vederea asupra gospodarului, în sensul în care aceasta pune accent și pe efortul pe care gospodarii l-au depus pentru crearea de garanții clienților. În acest sens, platforma permite introducerea de către producători a certificatelor de producător, autorizații sanitar-veterinare, certificate eco / bio și alte certificate. În cazul meșterilor populari, încărcarea certificatelor care atestă acest statut este posibil de asemenea.

Cea mai importantă consecință a acestor acte este reprezentată de faptul că platforma listează producătorii în funcție de aceste acte, punând accentul pe calitatea pe care aceștia o pot garanta.

Nu in ultimul rând mecanismele de plată au fost actualizate, clienții putând plăti pentru produse confirmate direct cu cardul. Producătorii selectați, platforma le va pune la dispoziție și posibilitatea de a chema direct din platformă curierul pentru livrarea produselor, în acest sens MallȚărănesc urmând să semneze un contract de parteneriat cu una dintre cele mai importante rețele de curierat din țară.

Ne-am propus să găsim producătorii locali și să-i prezentăm României întregi, făcând astfel mai ușoară legătura dintre cumpărător și producător, unind comunitățile urbane de cele rurale și încurajând consumul de produse românești. Acum scoatem micii producători tradiționali din mediul online și îi aducem mai aproape de toți cei care își doresc să consume local, sezonier și sănătos.

În perioada imediat următoare, MallȚărănesc va lansa o aplicație de mobil cu caracter social, despre care vă vom scrie în următorul comunicat de presă.

Despre Creștem România Împreună

Asociația „Creștem România împreună” a apărut ca o necesitate în viața societății românești având ca principal scop promovarea și susținerea drepturilor și intereselor sociale culturale, economice și profesionale ale românilor aflați în România sau în afara țării. Credem că prin implicarea comunității pe diferite proiecte, începând de la cele de mediu și terminând cu proiecte sociale. Putem reuși să creăm o Românie mai frumoasă și mai unită, să dezvoltăm o societate unde educația și grija pentru comunitate nu sunt doar vise, ci reprezintă premize pentru dezvoltarea sustenabilă a fiecărui membru.

Despre Mall Țărănesc

Platforma on-line www.malltaranesc.ro este o inițiativă unică în România, o platormă online destinată producătorilor agricoli din țară. Proiectul a fost lansat în 2017 și unește peste 1300 de mici producători cu aproximativ 10.000 de consumatori dornici de produse tradiționale, crescute și realizate local. Producătorii de pe această platformă au o gospodărie de subzistență sau o mică fermă, unde muncesc zilnic cinstit și curat. În platformă puteți găsi ferme care au tot soiul de brânzeturi, ouă de găină și carne, dar și prăvălii care produc dulcețuri, miere și obiecte de artizanat. Însă mai presus de produse, găsiți oamenii din spatele acestor produse.

Despre W3 Development

Compania W3 Development este furnizor de servicii digitale din 2011. Cu o vastă experiență în domeniul digital, principala sa preocupare o reprezintă furnizarea de servicii de dezvoltare web și aplicații mobile, în decursul timpului fiind implicată în peste 500 de proiecte. A câștigat diferite premii la festivaluri de profil din România.