maleficent-image09

După ce am așteptat patru ani pentru a o revedea pe Angelina Jolie într-un rol principal (după „Salt” şi „Turistul” din 2010), iată că actriţa se întoarce într-un rol care i se potriveşte mănuşă. Ea este Maleficent, adesea considerată cel mai înspăimântător personaj negativ din universul animat Disney.

Maleficent” ne prezintă o nouă viziune asupra unei povești clasice pe care o cunoaștem sub numele de „Frumoasa din pădurea adormită”. Acum e rândul personajului negativ să ne povestească…

Frumoasa şi tânăra Maleficent trăieşte o viaţă idilică în paşnicul ei regat, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Asta până când armata unui rege invadator îi atacă semenii şi o extraordinară trădare face inima zânei să se transforme în piatră. Ani mai tarziu, Maleficent are o şansă la răzbunare atunci când în regatul oamenilor se naşte Aurora, fiica regelui ce i-a pustiit regatul. Maleficent îşi va face apariţia la botez în toată sumbra ei splendoare, aruncând un crunt blestem asupra prințesei.

Este de departe cea mai bună scenă din întreg filmul. Angelina face toţi banii în rol, este dezlănţuită şi magnetică, transformată într-un înger răzbunător. Hohotele malefice ale zânei rele, rânjetul ei, inflexiunile vocii, gesturile şi poziţia corpului sunt perfect stăpânite de Jolie, care va deveni o dată pentru totdeauna echivalentul uman al personajului animat.

scena blestemului

Ce ne dezamăgeşte la lungmetraj este faptul că, după această răbufnire, Maleficent nu prea mai are nimic de făcut în afară de a aştepta ca Aurora să crească, visând la ziua când răzbunarea ei va căpăta forma somnului de moarte prevestit copilei. Nu dezvăluim cum evoluează povestea, dar, deşi regizorul Robert Stromberg nu lasă deoparte acţiunea, spectatorul are senzaţia că a doua jumătate a filmului nu se ridică la înălţimea celei dintâi.

aurora

Stromberg compensează totuși printr-o foarte mare atenție acordată decorurilor și aruncă pe ecran cadre extrem de inspirate, de la mediul luxuriant şi colorat al regatului Moors la cel sumbru şi metalic din regatul uman.

Scenariul este semnat de Linda Woolverton și John Lee Hancock. Din distribuție fac parte Angelina Jolie (Maleficent), Elle Fanning (prințesa Aurora), Sharlto Copley (Stefan), Sam Riley (Diaval), Imelda Staunton (Troscoțel), Juno Temple (Ciulinel) și Lesley Manville (Flitel). Coloana sonoră este „Once upon a dream”-Lana Del Rey.

„Maleficent” rulează în cinematografele din țară începand cu 30 mai 2014.

 

Sursa foto: aceshowbiz.com