Make-up tips cu Andreea Ghencea
Sursă: https://www.facebook.com/andreea.ghencea.9

Make-up tips pentru un machiaj impecabil de la make-up artistul

Andreea Ghencea

Te-ai întrebat vreodată de ce machiajul tău nu arată la fel ca cel de la salon? Și dacă da, ai presupus că e vina ta sau a produselor? În orice caz, azi make-up artistul Andreea Ghencea oferă câteva trucuri de make-up care-ți vor fi mai mult ca sigur de folos. Enjoy!

1. Cum pregătești diferite tipuri de piele pentru machiaj?

Sunt trei pași esențiali care trebuie urmați înaintea aplicării fondului de ten: curățare, tonifiere, hidratare. Și, bineînțeles, produsele trebuie să fie alese în mod adecvat tipurilor de ten.

De exemplu, pentru tenul uscat vom utiliza o apă micelară corespunzătoare (cu efect hidratant), în urma căreia vom aplica o cremă hidratantă. Următorul și ultimul pas înaintea aplicării fondului de ten este baza. Aproape fiecare brand cosmetic are o bază pentru tenul uscat. Dacă vorbim și despre un ten cu aspect roșiatic (cuperozic) trebuie neaparat să aplicăm o baza verde!

Pentru tenul gras/cu exces de sebum povestea este cu totul alta. În afară de momentul pregătirii tenului înainte de machiaj, persoanele care au un astfel de ten trebuie să folosească în rutina lor zilnică produse destinate controlului de sebum.  După ce am curățat și tonifiat pielea, trebuie aplicată o bază matifiantă. De asemenea, pentru a realiza un machiaj rezistent, produsele aplicate trebuie să fie Oil-free.

Make-up tips cu Andreea Ghencea
Sursă: http://www.spring.st

2. Cât de importantă este îngrijirea pielii pentru un machiaj reușit?

Extrem de important!! Și tot cred că este puțin spus în cuvinte. Un ten care nu este îngrijit corespuzător în funcție de problemele pe care le are, pe lângă faptul că, din punct de vedere estetic, nu arată bine, nu este nici sănătos.

În primul rând, trebuie să fim conștiente de tipul de ten pe care îl avem, și de cele mai multe ori, doar un specialist ne poate explica care sunt problemele sau avantajele pe care le deține tenul nostru. De asemenea, nu trebuie să ne lăsăm atrase de etichetele zecilor de produse destinate îngrijirii pielii. Trebuie să știm exact ce ne face bine și ce este recomandat să ne aplicam pe fața în fiecare dimineață și seară. Altfel putem accelera îmbătrânirea pielii sau aspectul neîngrijit, în loc să ținem sub control aceste procese.

Pe de altă parte, din punctul de vedere al performanței make-up artiștilor, este foarte greu să încerci să remediezi o problemă cu 10 minute înainte de machiaj. De cât de îngrijită este pielea depinde cu adevărat rezistența machiajului. Acesta ar rezista mult mai bine și ar avea un aspect mai natural dacă tenul ar fi unul îngrijit, curat și luminos.

3. Dacă, spre exemplu, o clientă îți cere un stil de machiaj care nu i se potrivește, cum tratezi situația?

Cu grijă!:) Nu este simplu să-i explici unei cliente care vine, de exemplu cu o fotografie, că acel tip de machiaj nu este pentru tipul ei de ochi sau fizionomie. În primul rând că nu ai la dispoziție timp în care să-i explici teorie și să-i demonstrezi practic. Dar, încerc să-i explic cât mai simplu și exact că ceea ce ea crede că o va avantaja, va face exact opusul. Personal, nu am întâlnit pe cineva, momentan, care să nu țină cont de sfaturile pe care le ofer, iar de cele mai multe ori, clientele au încredere și rezultatul este cu atât mai surprinzător.

4. Ce greșeli de make-up crezi că fac cele mai multe dintre fete?

Bună întrebare! Am observat că multe dintre prietenele mele nu stiu să-și aplice corect fardul de pleope astfel încât acesta să reziste. Și aici vreau să spun că ele își aplică fardul direct peste fondul de ten de pe pleoapă, fără a fixa în prealabil corectorul sau fondul de ten cu pudră. Iar următor să fie – fardul. De aceea, după câteva ore, fardul se strânge în pliu, creând o linie de culoare care oferă un aspect neîngrijit machiajului. De cele mai multe ori, dăm vina pe produs, fără să ne gândim că poate tehnica este greșită.

5. Alege un produs de make-up preferat și încearcă să mi-l vinzi!

Fardurile de sprâncene de la Anastasia Beverly Hills. Eu nu mă machiez cu foarte multe produse zi de zi, dar un lucru este cert, nu ies din casă fără crema mea hidratantă (cu factor de protecție), stilizarea sprâncenelor și mascara. Evident că de-a lungul timpului mi-au trecut multe produse de sprâncene prin mână, dar nimic nu m-a mulțumit mai tare  decât aceste produse. Sunt atât de ușor de controlat și atât de rezistente. Poți crea un aspect extrem de natural, iar apoi, aplicând și mascara de sprâncene, rezultatul este perfect. Recomand cu drag!

6. Ce trenduri din make-up îți plac cel mai mult?

Îmi plac machiajele colorate și care ies puțin din tipar. De exemplu cele mai noncorfomiste, care te duc cu gândul la zona de fashion: red smokey, eyeliner în culori vii, etc.

Make-up tips cu Andreea Ghencea
Sursă: https://www.facebook.com/makeupandreeaghencea/

7. Ce trenduri urăști?

Iluminator excesiv! Și pe nas și pe frunte și pe bărbie și buze, etc. Nu vorbesc aici despre machiajele tematice sau pentru sedințe foto sau chiar și de seara, atunci când o impune conceptul. Vorbesc despre fete care își aplică un astfel de produs pe “toată fața” în mijlocul zilei. Asta pot să spun că mă deranjează din punct de vedere vizual.

Make-up tips cu Andreea Ghencea
Sursă: https://www.makeup.com

8. Ce sfaturi ai pentru cineva care își dorește să devină make-up artist? Crezi că este obligatoriu să faci un curs pentru a fi un make-up artist bun?

Categoric. Este foarte important să urmezi un curs. Acesta constituie baza pe care îți construiești apoi „universul”. În machiaj nu este vorba doar despre culori. Ci și despre texturi, tehnici, compoziția produselor. Asta nu înveți sau nu înveți corect de pe internet sau nu la fel de serios. Lucrurile devin mai clare după ce urmezi un curs. Acesta ar fi primul sfat.

Al doilea: cerul este limita. Știu, nu este chiar un sfat. Ideea este că poți face orice! Doar că asta înseamnă multă muncă, răbdare și pasiune. Nu toți ne naștem cu talent, unii ne naștem ambițioși și pasionați. Important pentru fiecare dintre noi este să lucreze, exerseze și să încerce să-și găsescă propriul stil.

9. Trebuie să îți asortezi machiajul la ce porți?

Asta depinde foarte mult de context. Și asortat cred că este mult spus. Trebuie să știm ce să purtăm, unde purtăm și cum purtăm. Totuși, dacă suntem îmbrăcate sport, zic să nu trântim un smokey eyes cu glitter și buze de culoare roșie.

Stay tuned for more articles with this one!