mad-men-season-5-sezonul-5-wallpaper-2-office-group

Mad Men este unul dintre cele mai bune seriale în ceea ce priveşte domeniul publicității. În centrul acţiunii se afla Don Draper, personaj interpretat de către actorul Jon Hamm, care lucrează pentru Sterling Cooper Advertising Agency. Toată acţiunea se desfăşoară în jurul acestuia atât în ceea ce priveşte viaţa profesională, dar şi cea personală. Serialul suprinde perioada anilor ’60, în orașul New York și urmăreşte îndeaproape viaţa competitivă a bărbaţilor şi a femeilor de pe Madison Avenue: o lume a publicităţii, o lume egoistă, unde jucătorii cheie fac o artă din vânzări.

Filmul impresionează prin eleganţa personajelor, dar şi prin replicile inteligente.What you call ‘love’ was invented by guys like me. To sell Nylons” sau „You are the product. You feeling something. That’s what sells. Not them. Not sex. They can’t do what we do and they hate us for it” sunt doar câteva exemple. Toate personajele încearcă să ajungă cât mai sus în agenţie chiar şi prin metode mai puţin curate. O altă dominantă a serialului o reprezintă misoginismul cu care se confruntǎ femeile din acea perioadă, acestea ajungând foarte rar în funcţii de conducere.

Drama personajului Don Draper este şi ea interesantă. Acesta pare să fie omul împlinit din toate punctele de vedere, însă, în realitate, situația este exact pe dos. În plan profesional excelează, fiind apreciat de către şefii lui, dar şi de către subalterni. În plan familiar, Don are o soţie frumoasǎ, iubitoare şi doi copii care îl adoră. Cu toate acestea, Don nu ezitǎ să îşi înşele partenera de viață, ori de câte ori are ocazia. Totuși, el reuşeşte să îşi păstreze imaginea de bărbat perfect. Interesante sunt şi dezbaterile despre campaniile de imagine pe care urmează să le realizeze agenţia, felul cum se aprobă reclamele şi modul cum se aleg cei care joacă în distribuția lor.

Mad Men este un serial care merită văzut mai ales pentru cei care doresc să lucreze în publicitate. Pe lângă povestea în sine, filmul oferă o serie de sfaturi utile care pot fi de folos în domeniu. Actorii precum Vincent Kartheiser, January Jones sau Christina Hendricks fac din Mad Men un serial de top.

Redactor: Vlăduț Sasu

Sursa foto: tvpedia.org