duminică, ianuarie 16, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internship,,Mă inspir din tot ce văd cu ochii și aud cu urechile"-...

,,Mă inspir din tot ce văd cu ochii și aud cu urechile”- Andrei Niculae

Andrei Niculae este omul din spatele vocii de la Virgin Radio, unul dintre cei mai tineri și pasionați DJ și cel mai difuzat de pe radio din România. Andrei Niculae vorbește cu ascultătorii 23 de ore pe săptămână și atunci când nu e prezent la pupitru, stațiile emit reclame și anunțuri prin vocea lui. Pentru că mulți sunt curioși de vârsta acestuia, menționez faptul că acesta împlinește în vara acestui an, 27 de ani.

„Toată lumea e curioasă să vadă cum arăt și câți ani am. Doamnele se minunează cel mai tare atunci când află că, în cazul unora dintre ele, sunt de-o seamă cu copiii lor. Și atunci aprecierea din partea lor vine într-o măsură mult mai mare, devin un exemplu de urmat, ceea ce mă flatează, normal!” declara acesta într-un interviu, în urmă cu câțiva ani, pentru Evenimentul Zilei, locul unde și-a și început cariera.

Sursă foto: Virgin Radio

Care era prima meserie pe care o ziceai când erai întrebat „ce vrei să fii când vei fi mare”?

Am avut mai multe idei nebune în copilărie. Inițial voiam să devin canalist, general în armată, boxeur, magician și actor. Apoi am mai crescut și a fost clar: om de radio.

Dacă ar fi să te descrii fără să apelezi la meseria ta, cum ai descrie omul Andrei Niculae?

Îmi place să cred că cel mai mult sunt motivat de propria persoană. Însă, cu siguranță am fost, sunt și voi fi influențat de toți oamenii pe care i-am întâlnit, filmele pe care le-am văzut și piesele pe care le-am ascultat.

Cum ai ajuns în lumea radio-ului? Îți mai amintești primul contact pe care l-ai avut cu acest domeniu?

Am bătut foarte mult la uși. Și nu m-am oprit până nu am fost primit înăuntru. Primul contact cu acest domeniu a fost în matinalul de la Radio21, în clasa a 11a, în calitate de invitat. Însă, omul căruia îi datorez tot este Cristi Stanciu.

Dacă n-ai fi vocea de la radio, unde crezi că ai fi acum?

Într-o agenție de publicitate sau la TV.

Cine te-a susținut în realizările tale?

Din fericire, am în jurul meu numai oameni frumoși care mă susțin la orice pas. Însă, cea care a lăsat tot ca să mă susțină pe mine cu orice preț este mama.

Ai avut momente de incertitudini, teama că nu vei face față sau nu vei da tot ce e mai bun din tine?

În fiecare zi! Cred că este ceva normal și omenesc. Mă bucur de fiecare emoție pe care o trăiesc, iar secretul cred că este să nu las gândurile negative să mă domine, ci să le domin eu pe ele.

Ne poți spune care a fost cel mai greu moment din viața ta și cum te-ai ridicat în urma acestuia?

Atunci când timp de o lună a trebuit să merg la radio în fiecare zi și să îmi fac treaba cu zâmbetul pe buze, deși eu veneam de la spital. Mi-a fost greu, dar tot radioul a fost cel care m-a ajutat să mă ridic.

Care este inspirația ta de zi cu zi?

Mă inspir din tot ce văd cu ochii și aud cu urechile. Încerc să cunosc cât mai multe lucruri în fiecare zi din mai multe domenii și să mă folosesc de aceste cunoștințe, aplicându-le în tot ceea ce fac. Fie că vorbim despre emisiunea de la radio, contentul din online sau o campanie cu un brand.

De ce Virgin? Cum ai ajuns aici și ce te face să rămâi?

Mi-am dorit de mic să ajung la Radio21, am reușit să îmi îndeplinesc acest vis, iar când a venit Virgin Radio în România am fost norocos să fac parte din echipa asta. Virgin este cu siguranță un punct de reper pentru zona young iar eu asta vreau să fiu: forever young!

Crezi că prin meseria ta, ai o responsabilitate socială față de public?

Cumva da… și nu. Consider că fiecare om trebuie să fie capabil să își asume alegererile, iar eu prin să spunem… accesul pe care îl am la anumite evenimente, produse sau de ce nu propriile gânduri și idei sunt doar un om care îți arată un meniu, însă este alegerea ta ce comanzi. Cu toate acestea mă implic, mă întalnesc foarte des cu studenți (anul ăsta am participat la peste 10 meets pe zoom) și incerc să ajut cât pot de mult generatia mai young cu tot ce îmi stă în putință.

Pe lângă radio, te implici în mai multe acțiuni, cum ar fi „o șansă copiilor de la țară”. Ce te-a determinat să te implici?

Cred că mai multe aspecte. Dacă maine primești 100k € o să fii foarte fericit. Dacă maine ai ocazia de la dona 100k € fără să rămâi falit este un sentiment de o mie de ori mai puternic. Pe lângă această bucurie, atunci când eram în liceu, astfel de acțiuni m-au ajutat enorm să îmi creez un networking. My advice? Nu aveți idee cât vă poate ajuta voluntariatul în dezvoltarea voastră! Go for it!

Sursă foto: național.ro
Sursă foto: Ziarul De La Țară

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular