M-am uitat la Peaky Blinders şi am început să mă cred gangster. Ştiţi genul ăla de film după care îţi doreşti să fii precum eroul principal? Aşa mi s-a întâmplat şi mie după fiecare episod din Peaky Blinders, un serial care a intrat în top 5 pentru mine. Pe scurt, este vorba despre o familie de gangsteri din Birmingham condusă de Thomas Shelby (Cillian Murphy), undeva prin 1919.

Tommy, alături de John şi Arthur, fraţii săi, conduc tot oraşul. Peaky Blinders (Şepcile Ascuţite) este numele lor deoarece poarta şepci care în interior au câte o lamă metalică şi pe care o folosesc atunci când intră în conflicte. Din umbră, bunul mers al familiei este asigurat de mătuşa Polly, o femeie extrem de puternică, ale cărei păreri sunt luate în seamă de toată lumea.

ghjo

Filmul îmbină perfect luptele de putere de pe străzile din Birmingham, afacerile, dar şi viaţă amoroasă a băieţilor Shelby. Ca în orice familie de gangster, ierarhia este un lucru foarte important, aşa că nimeni nu pune la îndoială deciziile lui Tommy, creierul afacerii. De fapt, Tommy este cel mai interesant personaj din serial.

Cu un calm desăvârşit, un spirit de anticipaţie extraordinar şi o inteligenţă ieşită din comun, Thomas Shelby reuşeşte să conducă afacerile familiei cu foarte mare succes. Tommy se îndrăgosteşte de femeia care se presupunea că trebuia să îl spinoneze, de frumoasă Grace Burgess, interpretată de Annabelle Wallis. Şi de aici pornesc problemele pentru Tommy.

Este incredibil cum Tommy reuşeşte să se descurce cu pornirile extrem de violente ale fraţilor săi şi cum îşi negociază situaţia faţă de autorităţile britanice. Aproape toate replicile sale sunt veritabile citate. Tot timpul la costum, tot timpul elegant şi mereu bea whisky irlandez. Familia Shelby este o familie de ţigani şi există la un moment dat o scenă în care se vorbeşte româneşte. Am rămas şocat să aud asta, însă este adevărat.

Ca să rezum, Peaky Blinders este un serial pe care trebuie să îl vezi fie că eşti pasionat de astfel de filme, fie că nu. Te vei îndrăgosti de Tommy indiferent dacă eşti fată sau băiat.

Sursa foto: magicalquote.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here