Momentul acela… momentul acela când realizăm că viața se scurge atât de repede. Următoarele secunde sunt de neprețuit. Mii de sentimente și emoții ne încearcă, stări de neliniște, de agitație, iar faptul că nu putem deține controlul timpului ne aruncă într-o groapă a depresiei din care simțim că nu vom mai putea ieși vreodată.

Însă unii dintre noi reușesc să scape din acea groapă, cei mai puternici. Cei care vor mai mult decât un simplu trai, cei care văd viața ca pe o provocare. Ei sunt învingătorii! Ei sunt marii oameni care nu se dau bătuți, care nu lasă viața să treacă pe lângă ei. Ei sunt cei care își propun să încerce cât mai multe lucruri în viață.

Majoritatea a auzit despre faimoasele bucket list-uri. Pentru cei care citesc despre asta pentru prima oară, este vorba de o listă cu lucruri de făcut înainte să mori. Conceptul „bucket list” a apărut la începutul secolului al XXI-lea, de la expresia „kick the bucket”, echivalentă cu verbul „a muri”.

Oare câte astfel de liste există în lume? Oare câte sunt publicate pe internet? Noi am citit mai multe, însă una găsită pe bzi.ro ne-a atras atenția. Am ales 30 din cele 100 de puncte, care constituie cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci în viață.

3812741558276245154301000026458155822590911272709751nlargelarge

Să adormi sub stele;

… sau pe plajă. Nu știm dacă se poate numi somn, în niciunul dintre cazuri, însă momentul este de nedescris. Cea mai la-ndemână oportunitate se regăsește în curtea casei, pe un șezlong, într-o noapte de vară. Două cuvinte: relaxare totală!

Să-ți închizi telefonul mobil pentru o săptămână;

Oare este posibil așa ceva în zilele noastre? Mai ales pentru noi, tinerii din epoca tehnologiei. Știm! Și da, suntem de acord că fără telefon nu putem trăi, suntem de acord că fără telefon nu putem socializa, nu ne putem întâlni. Dar dacă am încerca, într-o vacanță de trei-patru zile alături de prieten/prietenă, să ne închidem telefoanele sau să le aruncăm în bagaje, fără să le mai atingem? Poate mulți dintre noi nu ar putea, dar nu strică sa-ncerci, nu? Ce pierzi? Nimic, pentru că îți vei lua telefonul de la „naftalină” când nu vei mai suporta, iar totul va merge pe făgașul normal. Ce câștigi dacă reușești? Multă liniște și o adevărată detașare de tehnologie!

Să redactezi o scrisoare și să o trimiți într-o sticlă în mare;

Asta da! Este unul dintre lucrurile pe care cei nostalgici, cei mai sentimentali sau gânditori le-ar lua în serios. Și totuși, ce am scrie? Poate o scrisoare celui care va găsi sticla; poate povestea vieții noastre sau poate sentimentele care ne încearcă în acel moment. Cert este că pe noi ne tentează această propunere din listă și sperăm să nu fim singurii!

Să începi propria afacere;

Poate da, poate nu. Credem că prin „propria afacere” putem să înțelegem orice mică acțiune pornită de la noi, care are ca scop un venit. Suntem pasionați de handmade? Se întâmplă să ne surprindă mama acasă când coasem câteva ținte pe un tricou, doar pentru faptul că nu găsim în magazine așa ceva? De ce nu ne deschidem un blog, un mic magazin online? Totul este riscant, însă, dacă nu riști, nu exiști – sau cum era vorba aia?

message-Loss-of-a-Loved-One

Să fii membru al unui juriu;

Să fii membru al unui juriu presupune responsabilitate, asumarea unor decizii și hotărâre. Chiar dacă nu toți ne simțim capabili să luăm o decizie sau să ne asumăm niște riscuri, toți avem o părere, iar când realizezi că părerea ta are o valoare, sentimentul este înălțător și îți aduce mai multă încredere în tine.

Să-ți scrii planul pe un an și să-l urmezi;

Este probabil una dintre cele mai mari provocări. Majoritatea nu ar face asta! Poate că ne încântă ideea pentru una sau două zile, dar nu ne ține mult. Putem, în schimb, să ne facem o listă cu lucruri pe care vrem să le facem în anul respectiv și să o respectăm. În fond, nu știi ce vei face peste o săptămână, iar dacă se ivește o oportunitate, nu ar trebui refuzată doar pentru că avem un plan de urmărit.

Să întâlnești Anul Nou într-un loc exotic;

Una dintre dorințele iubitorilor anotimpului cald. Dacă ne permitem să petrecem un Revelion în Maldive sau Thailanda, atunci, de ce nu am merge acolo?

imagesCA1RU43W

Să faci dragoste în baia unui restaurant;

Asta este pentru cei ce adoră să simtă adrenalina, pentru cei care, undeva în sufletul lor, le place să fie prinși în situații nu tocmai decente. Dacă sunteți la un restaurant sau într-un club și nu mai aveți răbdare până acasă, cercetați mai întâi terenul și… aveți grijă să nu vă aștepte femeia de serviciu la intrarea în baie, unde drumurile voastre s-ar putea separa.

Să inviți un necunoscut la întâlnire;

Dacă sunteți adepții blind-date-urilor, este ușor. Puteți face asta, însă nu se poate zice la fel și despre cei ce nu prea sunt de acord cu aceste întâlniri. Dar viața e scurtă, așa că o astfel de întâlnire nu strică, ba chiar, de ce să nu ne distrăm și noi puțin?

Să te iubești.

Cine te cunoaște mai bine decât tine? Cine trăiește în trupul tău dacă nu tu? De aceea este foarte important să ne cunoaștem pe noi înșine, întrucât doar așa ne putem corecta și mula după propriul nostru ideal. Iar când ajungem să descoperim că numai noi avem control asupra noastră și că doar noi ne știm motivele, reacțiile, iubirea de sine apare fără să vrem.

Love-yourself-you-deserve-it

Voi despre câte din punctele de mai sus puteți spune că le-ați atins deja?

Foto: lifeofwendy.com, indulgy.com, blog.sevenponds.com, thingstodo.viator.com, daytobeyou.com

Redactor: Ruxandra Bobleagă