Decizia de a face o listă cu lucruri de făcut în viață este grea, iar dorința unei astfel de decizii apare, de obicei, atunci când devenim conștienți de existența noastră. Începem să ne punem întrebări, să ne stabilim țeluri și, fără să vrem, să dăm naștere unui soi de liste. Însă cea mai grea parte a „procesului” este finalizarea ei. Oare ce să mai adăugăm? Poate terminăm acum lista, iar mâine ne vine altă idee. Ce să facem?
Încheiem seria „Lucruri pe care trebuie să le faci în viață” cu ultimele 10 lucruri dintre cele 30 de puncte selectate din lista publicată pe bzi.ro.
Să mergi pe toate continentele;
Un lucru nu foarte greu de făcut, atât timp cât ne place să călătorim. Simplu și spontan: alegem din fiecare continent câte o țară pe care am vrea să o vizităm și încercăm în anii ce vor urma să facem aceste călătorii. Lumea este plină de lucruri fascinante și merită să vedem și noi măcar o mică parte.
Să dormi noaptea gol;
Eu deja fac asta. Șhhht! Da, deci, din proprie experiență vă spun că este cel mai confortabil somn pe care l-am putea avea. Niște așternuturi moi, pufoase și ne putem relaxa toată noaptea.
Să îți schimbi radical înfățișarea;
Destul de îndrăzneață propunerea. Acum, depinde la ce cote ducem termenul „radical”. Dacă ne gândim că ne-am schimbat nuanța părului, hainele și am început să ne machiem diferit, atunci putem zice că ne-am schimbat înfățișarea. Dar dacă radicalul implică și operații estetice, înseamnă că trebuie să ne facem un cont la bancă și să ne punem pe treabă.
Să mergi la o plajă de nudiști;
Mulți am fost la o asemenea plajă. Știm deja că în Vama Veche – avem iubitori pe aici? – există de mult zonele de nudiști, așa că nu este un lucru greu de atins.
Să încerci o mâncare care îți provoacă frică;
Este o adevărată provocare, chiar și pentru curajoși. De regulă, o mâncare ne provoacă frică din cauza unor experiențe prin care am trecut. Însă în alte cazuri, frica de anumite alimente apare odată cu aspectul acestora. Mie, de exemplu, îmi este frică să mănânc scoici și uneori mă mir și eu de imaginile cu care asemăn midiile.
Să câștigi la un concurs;
Să câștigi ceva, oricând, este ceva absolut necesar pentru psihicul uman. Câștigul reprezintă recompensa unor eforturi, a unei munci îndelungate, reprezintă recunoștință. Câștigul la un concurs se asociază deseori cu norocul. Ai noroc că ai câștigat o sumă de bani la Loto. Ești o persoană norocoasă că ai câștigat o mașină. Iar norocul aduce oamenilor zâmbetul pe buze, chiar dacă unii nu cred în acesta.
Să alergi prin bălți pe timp de furtună;
Senzația minunată ne-o dă, în primul rând, mirosul ploii, pe care îl iubim nespus de mult (nu-i așa?). Am visat, măcar o dată, să stăm în ploaie, să simțim picăturile pe piele. La următoarea furtună avem această șansă. Perdeaua de ploaie nu va lăsa nimic uscat pe noi, iar fulgerele și tunetele ne vor face să ne simțim mai aproape de natură.
Să faci cunoștință cu o vedetă de la Hollywood;
Televizorul a reprezentat mereu pentru copii bariera dintre oamenii simpli și vedete. Am crescut și noi cu dorința de a le atinge – măcar – pe fetele de la Andre sau pe băieții de la 3SE. Mai târziu am descoperit, odată cu vizionarea filmelor, actori despre care auzisem deja numai lucruri bune. De atunci ne-am dorit să îi cunoaștem, să îi întrebăm anumite lucruri sau doar să facem o poză. Chiar dacă ne putem considera, acum, aproape adulți, nu ne va dispărea niciodată acea dorință de a întâlni o mare celebritate.
Să te saturi de căpșuni;
Se pare că cel care a scris aceste lucruri este un mare iubitor de căpșuni. Suntem mulți noi, cei cărora ne plac la nebunie căpșunile și care ajungem să ne gândim încă din aprilie – când abia reușim să gustăm patru-cinci căpșuni dintr-o casoletă – că ne vom cumpăra atunci când se va ieftini kilogramul, câteva pungi din acest fruct pe care îl adorăm. Poate așa ne vom sătura!
Să mori.
Cum să trăiești dacă nu mori? Asta consideră mulți oameni: te naști pentru a muri. În fond, moartea este inevitabilă. Nu trebuie să uităm că o viață avem și că pe aia trebuie să o trăim, să facem tot ce ne dorim și să nu regretăm nimic, pentru că la momentul respectiv, acel lucru a fost exact ceea ce îți trebuia.
[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?
Citește și:
Lucruri pe care trebuie să le faci în viață – Partea întâi
Lucruri pe care trebuie să le faci în viață – Partea a doua
Redactor: Ruxandra Bobleagă
Foto: gapyear.com, i.qkme.me, susanthereserayofsunshine.blogspot.com