Lucruri pe care nu le știai despre filmul „Singur Acasă”

0
2765

Filmul Singur Acasă a devenit o tradiție de Crăciun în România, căci este difuzat an de an. Totuși, sunt câteva lucruri pe care nu le știai despre el. Iată-le mai jos!

1. Posterul filmului a avut numeroase variante, însă cea finală a fost aceea care îl înfățișează pe Macaulay Culkin ținându-și mâinile pe față și mimând un țipăt. Ceea ce nu știați este faptul că ideea afișului a fost inspirată din celebra pictură a lui Edvard Much, „The Scream”.

collage

2. Celebra casă, în care a fost produs filmul, există și astăzi în Winneteka, Illinois. Ea a fost vândută la un preț de 1.5 milioane de dolari în 2012. Capcanele încă există, iar la fiecare pas făcut se poate auzi pe fundal coloana sonoră a filmului.

Home-Alone-movie-house-Christmas-lights

3. Rolul lui Kevin a fost scris de către Chris Columbus, special pentru Macaulay Culkin, însă acest lucru nu l-a împiedicat pe acesta să cheme la audiții și alți copii, pentru a se asigura ca Macaulay a fost decizia corectă.

4. În scena în care mama lui Kevin este aplecată deasupra unui birou de informații din aeroport, se poate vedea în spatele ei o sosie a lui Elvis Presley.

enhanced-buzz-23715-1292443791-4

5. Imaginea cuptorului diabolic din pivniță a fost realizată de doi bărbați cu ajutorul unei ațe de pescuit și a unor lanterne.

6. Atunci când Kevin este mușcat de deget de către Harry,  Joe Pesci chiar îl mușcă pe Macaulay, lăsându-i o cicatrice.

M8DHOAL FE009

7. Filmul „Angels with filthy souls” este un film cu gangsteri, produs special pentru „Singur acasă”.

maxresdefault

8. Partea din film, în care apare John Candy, a fost turnată în 24 de ore, iar povestea actorului despre copilul său, uitat la o casă de servicii funerare, a fost pură improvizație.

polka polka polka

9. Daniel Stern a acceptat să filmeze cu tarantula pe față doar o singură dată, iar strigătul său a fost mimat, pentru că zgomotul ar fi putut speria păianjenul. Ulterior sunetul a fost înregistrat într-un studio.

76230_60_news_hub_multi_630x0

10. Atunci când Kevin se uită la o poză cu iubita fratelui său, Buzz, în imagine este de fapt un băiat îmbrăcat în fată, deoarece directorul filmului a considerat că ar fi prea crud să se amuze pe seama unei astfel de tinere.

enhanced-buzz-23703-1292444652-5