A mai trecut o săptămână lungă plină de realizări, obiective atinse, obstacole de care ne-am lovit, experiențe și oameni care ne marchează şi își pun amprenta asupra noastră. Nu toate au ieșit pe placul nostru, dar cu bune cu rele, micile progrese tot se văd și continuăm, la fel de motivați, să muncim și să ajungem acolo unde ne-am propus.

Şi apropo de săptămâna care tocmai a trecut, pentru mine una plină de haz, oboseală şi descoperirea multor lucruri noi, vreau să vă povestesc câteva întâmplări care, într-un fel sau altul, au bifat acele lucruri de ştiut în viaţă, de luat aminte în toată alergătura asta care ne caracterizează.

1. Când aveţi prea multe bagaje de mână cu voi şi sunteţi într-un RATB foarte aglomerat, cea mai bună soluţie pentru a mai scăpa de greutatea la una din ele şi să vă mai permiteţi şi luxul de a vă ţine de o bară este simplă: cumpăraţi-vă un cârlig în formă de S şi agăţaţi-l cu un capăt de bara orizontală de lângă scaunul din partea dreaptă din faţa RATB-ului, iar la capătul celălalt agăţaţi geanta, sacoşa, punga etc. Am văzut că aduce multă fericire, mai ales bătrânelor preocupate să-şi marcheze teritoriul, de parcă ar fi fost al lor dintotdeauna. Dacă ele pot, noi ăștia mai tineri de ce nu putem?

GIf old lady

2. Nu lucraţi prea mult, pentru că ceea ce faceţi la muncă s-ar putea să vă urmărească peste tot. Spre exemplu, voiam să plec de la Biblioteca Centrală Universitară şi când să îmi cer cardul de la recepţia sălii, i-am spus doamnei, pe un ton foarte relaxat: Deja v-am lăsat o cameră. A se nota că eu lucrez la un hotel și în traducere, era vorba despre o carte, lăsată mai devreme pentru că nu mai aveam nevoie de ea. S-a uitat ciudat la mine, dar nu a zis nimic, în ideea că poate nu a auzit ea bine şi să nu se facă de ruşine?!

RIHANAA

work

3. Încercaţi să nu vă ataşaţi prea mult de tot ceea ce înseamnă smartphone şi are touchscreen. Este posibil ca, atunci când o să aveţi un telefon clasic în mână, să vă apucaţi să daţi cu degetul pe ecran în speranţa că o să i se aprindă din nou lumina. Nu de alta, dar dăunează grav imaginii majestăţii dumneavoastră, mai ales dacă vă aflaţi şi în prezenţa altora. Tehnologia din ziua de azi, cum reușește ea să ne transforme…

tumblr_inline_nojjg1dzzo1turudd_500

4. Nu vă lăsaţi înduioşaţi de toate bătrânelele sau bătrâneii care vin la voi cu nişte ochi mari, parcă înlăcrimați, în intenţia de a vă cere bani. Atunci când vor deschide gura, o să vă vină să o luaţi la fugă. Asta mi s-a întâmplat acum câteva zile, când o bătrânică a venit la mine şi privindu-mă în ochi, mi-a spus: Păpuşico, ia dă-mi şi mie nişte bani! Chiar mi se făcuse milă de ea inițial, dar NU şi după faza asta. Să vă mai spun că eu am ignorat-o şi ea se uita la mine cam așa:

harry

Vă urez să aveți parte de o săptămână cât mai productivă și sper să vă descoperiți și voi alte lucruri de știut în viață! Nu uitați să împărtășiți cu noi experiențele voastre!

Sursă foto: giphy.com, rspwfaq.net, tumblr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here