duminică, mai 26, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleLucrările de licență de la Facultatea de Drept vor fi verificate pentru...

Lucrările de licență de la Facultatea de Drept vor fi verificate pentru plagiat

Lucrările de licență de la Facultatea de Drept vor fi verificate pentru plagiat la cererea ministrului Educației, Liviu Pop

Ministrul Liviu Pop vrea ca toate lucrările de licenţă din ultimii şase ani de la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti să fie analizate sub acuzaţia de plagiat. Acestea urmează să fie analizate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Comisia de Etică a Universității.

Decizia vine în urma faptului că rectorul Universităţii, Mircea Dumitru, în perioada în care era ministrul Educației, a dat un ordin prin care permitea facultăţilor să aleagă dacă examenul de diplomă să fie susţinut printr-o lucrare de licenţă sau nu.

În decembrie anul trecut Mircea Dumitru a dat un ordin prin care universităţile au putut să renunţe la lucrarea scrisă de licenţă. Motivul: piaţa neagră a licenţelor era în plină expansiune. La scurt timp, Facultatea de Drept a anunţat că, pentru absolvire, studenţii vor da numai un examen grilă.

Un ordin asemănător a mai fost adoptat în perioada 2007-2011. Atunci vânzarea lucrărilor de diplomă pe internet a scăzut spectaculos. Fenomenul a înflorit din nou, după ce fostul ministru Daniel Funeriu a reintrodus obligativitatea lucrărilor de licenţă.

Uniunea Studenților din România (USR) își exprimă îngrijorarea cu privire la această decizie.
USR afirmă că măsura propusă este una discriminatorie. Nu este aplicată tuturor universităților din România și CNATDCU nu are atribuții în acest sens.

Tot USR adaugă că este binecunoscut faptul că Facultatea de Drept din cadrul Universității din București are cea mai mare rată de promovare la Barou și în Magistratură. Doar acest lucru dovedește un nivel ridicat al calității educației, eliminând astfel multe suspiciuni asupra activității didactice.

Surse: http://uniunea.ro/http://stiri.tvr.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular