Pe 10 octombrie, Lucia cântă la Expirat

0
85

Povestea Luciei începe în 2011, pe micul balcon din apartamentul părinților ei, cu o chitară, o cameră digitală și o puternică dorință de a fi remarcată de trupa ei preferată de la noi – The MOOoD. Avea să înregistreze un cover, nimic deosebit, fără efecte speciale, urmând să-l publice pe pagina lor de Facebook. Ei aveau să-l aprecieze și asta urma să fie tot.

Lucia nu avea să se dea bătută, însă, așa că la câteva luni distanță a mai făcut o încercare, puțin diferită; același balcon, aceeași cameră, dar de data asta cu o clapă în loc de chitară. Urma să înregistreze un cover după „Silence” și să-l pună pe pagina lor de Facebook, iar lor avea să le placă la nebunie, insistând să filmeze un videoclip pentru el. Un clip care avea să devină viral în toată lumea strângând peste un milion de vizualizări în doar câteva luni.

Au urmat un contract cu Global Records, noi piese și noi concerte, debutul live având loc la ediția din 2012 a Summer Well pe o scenă amenajată special pentru ea. De atunci, cu fiecare concert și fiecare nou single, Lucia a lucrat pas cu pas la descoperirea propriului său stil indie/pop și la punerea pe picioare a unui sound propriu. Totul a culminat la sfârșitul anului 2015 cu lansarea primului disc de studio, „Silence”, o producție eclectică mult-așteptată de către fanii Luciei.

În prezent, Lucia promovează cel de-al doilea său album, „Samsara”. Anunțat prin videoclipul „FRTHR” la începutul lui 2018, albumul reprezintă o nouă etapă muzicală – mai matură, mai experimentală și incredibil de sinceră. O veritabilă „renaștere”, în ton cu titlul albumului, și în același timp o călătorie într-un univers sonor propriu creat de Lucia alături de cei trei producători cu care a lucrat, Alexei Țurcan (Travka), Dan Georgescu (byron) și Robert Iulian (Next EX).

YouTube: https://www.youtube.com/luciamariaofficial
Site: http://luciaofficial.com

Opening act: chasing I

Chasing I și-a început activitatea oficial în urmă cu 2 ani, odată cu lansarea single-ului „Change My Ways” în colaborare cu Vladimir Proca, tobarul trupei Robin and the Backstabbers. După o perioadă de lucru și căutări, trupa a revenit în toamna anului trecut cu piesa „Monkey Tribe”, alături de noul vocal al trupei, Septimiu Urzică. Anul acesta trupa a participat la festivalurile Rockanotherworld și Rockwheels, a susținut concerte în București (Control și Londonphone) și pentru toamna aceasta pregătește lansearea unui nou single cu videoclip, în colaborare cu Lucia. Chasing I sunt Radu la tobe, Tudor la chitară, Cristi la bas și Spetimiu – voce.

YouTube: https://www.youtube.com/c/ChasingI
Bandcamp: https://chasingi.bandcamp.com/