264249_218406644864981_4780065_n

LSRS  (Liga Studenților Români din Străinătate) face un apel de solidaritate către toate asociațiile studențești și de tineret din România, rugându-le să adopte o poziție fermă împotriva proiectului de la Roșia Montană. Mai mult, aceștia solicită autorităților să consulte și informeze corect toți cetățenii în legătură cu adevăratele efecte și costuri ale adoptării acestui proiect.

LSRS și-a exprimat dezacordul față de decizia guvernului de a adopta acest proiect din motive economice, procedurale, culturale, dar și ecologice și medicale.

Efectele dezastruoase vor afecta pe termen lung arii extinse, dar și turismul, cultura și nu în ultimul rând integritatea umană.

Considerând că tânăra generație este viitorul, LSRS găsește că este datoria sa să facă un apel pașnic, dar ferm în conștientizarea pericolelor exploatării Roșiei Montane, exprimându-și solidaritate și încrederea că viitorul României poate fi mai bun: „Liga Studenților Români din Străinătate este o organizație apolitică și echidinstantă. Mesajul nostru, în asentimentul celor peste 8.000 de membri LSRS, este un mesaj care îi privește pe toți românii, indiferent de vârstă, locație, etnie sau culoare politică: exploatarea minieră de la Roșia Montana este un proiect care va avea consecințe dezastruoase pentru țara noastră — consecințe pe care noi, tânăra generație, va trebui să le suportăm. Efectele asupra mediului, asupra patrimoniului cultural, asupra regiunii și asupra poziției noastre în plan european și global sunt ireversibile. România viitoare, pentru care această generație va fi, inevitabil, responsabilă, este vândută de actuala conducere pentru beneficii îndoielnice și cu costuri viitoare enorme„, a declarat Dan Nechita, Secretar General LSRS.

Pentru mai multe detalii, accesați: Salvati Rosia Montana LSRS

Sunteți așteptați la un protest pașnic în care vă puteți cere drepturile, duminică, 1 septembrie 2013, începând cu ora 17:00, în Piața Universității (la Statui).

Redactor: Alexandra Mihai

Foto: Arhivă personală

Comentarii

comentarii