luni, decembrie 4, 2023
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruLove – cum să iubești și să urăști în același timp

Love – cum să iubești și să urăști în același timp

Care e prima alegere când vrei să urmărești un serial? Cred că depinde și de starea pe care o ai. Sau în general alegi ceva calitativ, dacă tot „pierzi timpul”, să-l pierzi productiv. Și ce se întâmplă când habar n-ai ce stare ai și nici nu găsești ceva calitativ de vizionat?

Netflix vine în ajutor. Și ce ajutor… doar câteva minute de pierdut vremea și gata. Ai serial de vizionat și chef de stat până târziu pentru a-l termina. Sau dacă nu îți permiți să pierzi nopțile, sigur arde dorința în tine de a ajunge acasă cu gândul „abia aștept să dau de Netflix”. Destul de familiar, nu? Cam da. Iar eu vin cu o recomandare care te ajută să ieși puțin din sfera tipologiei serialelor de 10+. După IMDb, cam de 7,7.

Love. Da, romantic ai zice de prima dată. Chiar așa e. Dar dacă te-ai gândit că ai putea găsi ceva dulce și siropos, nu prea ai nimerit. Primul plus pentru care m-am încumetat să-i fac o recenzie. Serialul nu e wow, după mine. Dacă m-ai întreba de ce l-am vizionat… că e tipul ăla de serial care te face să nu te lași de el până nu îl termini.

Și acum încep să-l analizez. Nu prea mult, după să nu se transforme în spoiler. Ar fi păcat.

Mickey e tipa rebelă care e centrul întregului serial. Fără ea viața nu prinde culoare și zilele nu s-ar bucura de soare. Rebela care încearcă să se pună pe picioare, dar tânjind după vechile obiceiuri.

Lumea lui Mickey e o lume împărțită în două unde jumătățile nu se pot împreuna, teoretic. Și acest amănunt o face specială. Vrea să le îmbine pe toate, dar într-un fel n-ar vrea. Totul, dar nimic care s-o deranjeze.

Până când apare Gus, care schimbă puțin rețeta. Nu din prima, dar pe parcurs se merge după alte recomandări. Gus e tipul care privește rațional, aproape în orice situație. Spun aproape, pentru că, de când o întâlnește pe Mickey, deviază puțin de la raționamentele de fier.

Ce e interesat la Love e prezentarea poveștii unor persoane complet diferite care se unesc fără să își dea seama. Inițial nu le acorzi nicio șansă, dar vei rămâne surprins că, pe final, povestea ia scenarii din altă lume. Alta decât cea obișnuită.

Și mai interesante sunt schimbările pe care le suferă personajele. Pe parcurs, vei vedea o tânără rebelă care, nu renunță la toată rebeliunea, ci o îmbină cu o doză de maturitate. Și se folosește de toată combinația pentru a supraviețui frumos și pentru a renunța la toate obiceiurile nesănătoase. De ce obiceiuri nesănătoase suferă și cum vrea ea să ducă un stil de viața mai diferit, vei vedea doar dacă aplici rețeta Netflix and chill.

Love e acel serial care nu îți dă o dependență nebună, dar care te face să-l urmărești pur și simplu pentru că e faină povestea dintre Mickey și Gus. Doi oameni cu direcții și gânduri diferite despre evoluția lucrurilor. Și cu toate astea, trăiesc o frumoasă poveste. Bine, cu tot cu neînțelegerile lor care, uneori, depășesc logica normală. Dar ei au grijă să facă din orice subiect de ceartă un subiect de o seară relaxantă.

Iubire, ceartă, comportamente diferite și multe altele, fac din Love un serial care e oarecum banal, dar bun de urmărit.

Iustina Cârjă
Iustina Cârjă
o toamnă nesfârșită cu muzică, cărți, flori și cuvinte
RELATED ARTICLES

Most Popular