Locuri spectaculoase din București

Locuri spectaculoase din București (dar și din împrejurimile lui)

Ce locuri spectaculoase din București știm noi oare? Capitala României conține numeroase locuri minunate care sunt vizitate de către turiști. Pe lângă parcurile, mall-urile, cafenelele sau pub-urile din Centru Vechi, Bucureștiul are parte de câteva locații spectaculoase, care îi pun în valoare frumusețea.

Unele dintre acestea sunt în aer liber și îți oferă posibilitatea de „a gusta” din adevărata arhitectură a locului în timp ce te bucuri în voie de o după-amiază liberă. Pe de altă parte, există și zone unde trebuie să plătești pentru câteva ore de distracție și relaxare.

Orice variantă ai alege, te sfătuiesc să cutreieri Bucureștiul când ai timp. Cu siguranță vei rămâne surprins de unele locații și le vei recomanda și tu, la rândul tău, celor dragi.

În continuare, îți voi prezenta câteva locuri spectaculoase din București care m-au impresionat cu adevărat.

  1. Pasajul Macca – Villacrosse

Pasajul este construit în 1891, în timpul celei mai prospere perioade ale Bucureștiului, „La belle epoque”. Acesta amintește de stilul boem al epocii respective și a reprezentat primul spațiu comercial din București. Pasajul acoperit face legătura între Calea Victoriei și Strada Lipscani.

Astăzi, el a devenit locul ideal pentru a ne întoarce în istorie, stând de vorbă, la o cafea.

Pasajul Macca-Villacrosse
Locuri spectaculoase din București
  1. Therme

Aflat la doar 10 minute de București, complexul Therme a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri ale Capitalei. El se regăsește în comuna Balotești, lângă Otopeni, și este renumit ca fiind cel mai mare centru de relaxare, wellness și entertainment din Europa.

Ai posibilitatea de a te deplasa gratis din centru până la Therme cu un autobuz special. Relaxarea și distracția vin la pachet în acest loc. S-ar putea să nu te saturi într-o singură zi de palmieri, de piscina exterioară sau de topoganele din zona Galaxy, însă locul merită vizitat. 🙂

Therme
Locuri spectaculoase din București
  1. Strada Xenofon

Este vorba despre singura stradă în trepte pictată din București. Aceasta se află în apropierea Parcului Carol, sectorul 4, în apropierea Străzii 11 Iunie. Cele 70 de trepte pictate în culori vii transformă acest spațiu într-unul inedit în România. Desenele se restaurează o dată la un an și reprezintă adevărate simboluri ale orașului.

Locuri spectaculoase din București
Strada Xenofon
  1. Palatul Mogosoaia

Cunoscut încă din secolul al XVII-lea, Palatul Mogoșoaia este locul perfect pentru o ieșire din aglomerația Capitalei. Clădirea istorică se află la circa 15 kilometri de centrul Bucureștiului, în localitatea Mogoșoaia, județul Ilfov.

Atât palatul, cât și parcul din jurul său, au o aură spectaculoasă. Ea reunește o combinație de elemente venețiene și otomane care s-a păstrat destul de bine o dată cu trecerea timpului. Totodată, acesta mai poate fi și locul ideal pentru un picnic în aer liber, alături de cei dragi.

Locuri spectaculoase din București
Palatul Mogoșoaia
  1. Cina pe acoperiș?

Ai chef de o cină romantică sau de un cocktail servit deasupra Bucureștiului? Ei bine, deși sună imposibil, nu este deloc așa. 18 Lounge, Pura Vida Sky Bar, Sole Bar Restaurant sunt doar câteva exemple de locații în care poți savura ceva delicios și, în același timp, să te bucuri de panorama Bucureștiului alături de o persoană dragă. Enjoy!

Locuri spectaculoase din București
Locuri spectaculoase din București

surse info: Qbebe.ro, one.ro, metropotam.ro

surse foto: showbizreport.ro,  webcultura.ro, designist.ro, cunoastelumea.ro, efoartebine.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here