Locuri fascinante, dar parasite

  0
  1646

  Există o atracție umană firească spre necunoscut, spre mister. Tocmai de aceea avem intentța de a ne apropia de oameni enigmatici și de a explora locuri ce ne frapează curiozitatea. Ce poate fi mai tainic decât un loc părăsit? Acolo, pietrele ascund povești ori pereții își urlă amintiri despre vremuri de mult apuse. Site-ul distractify.com a prezentat unele dintre cele mai inedite locuri abandonate, ce trebuie vizitate, de pe întreg cuprinsul pamantului.

  1. Calea ferată abandonată, Lebanon, Missouri, SUA

  Şinele căii ferate din Lebanon se pierd într-o ultimă călătorie în adâncurile pădurii…

   

  missouri

   

  2. Mina de diamante Mir, Estul Siberiei, Rusia

  Mina Mir reprezintă al doilea cel mai mare crater făcut de mâna omului pe suprafaţa pământului. Mina a fost construită la ordinul lui Stalin pentru a asigura necesarul de diamante al Uniunii Sovietice. Uriaşa zonă industrială a fost lăsată de izbelişte după ce, în urma exploatării intense, a devenit din ce în ce mai greu să fie scoasă la suprafaţă preţioasa materie primă.

  2.51

   

  3. Parcul tematic Gulliver, Kawaguchi, Japonia

  Construit la adăpostul muntelui Fuji, acest parc tematic s-a deschis în 1997. După 10 ani a fost închis din cauza lipsei vizitatorilor.

  2.51

   

  4. Insula Disney, Buena Vista, Florida, SUA

  Una dintre atracţiile naturale ale imperiului Disney din Florida, Discovery Island se pare că a fost abandonată după ce în apele din jurul bucăţii de pământ a fost descoperită o bacterie cu potenţial mortal pentru oameni.

   

  5.Farul de pe stânci din Aniva, Sakhalinskaya Oblast, Rusia

  Insula, situată pe coasta estică a Rusiei, a servit în trecut drept loc pentru un penitenciar şi a fost motiv de dispută, pentru o vreme, între Japonia şi Rusia. La acest moment, Aniva este constrolată de ruşi.

   

  SAMSUNG DIGITAL CAMERA

   

  6. Calea ferată Canfranc, Spania

  Halta Canfranc a făcut parte dintr-o rută internaţională de cale ferată cu trecere prin Spania şi Franţa. Un accident din 1970 a distrus un pod din apropierea gării separând cele două ţări, incident în urma căruia linia de cale ferată a fost lăsată în paragină.

   

  2.51

   

  7. Insula Hashima, Japonia

  În trecut, Insula Hashima era extrem de bogată în zăcăminte de cărbune şi era locuită de peste 5.000 de mineri. Când petrolul a luat locul cărbunelui ca principală sursă de combustibil, mica localitate industrială a ajuns un orăşel fantomă.

  hashima

   

   

  8. Moara abandonată, Quebec, Canada

  Moara construită de coloniştii francezi a ajuns astăzi una dintre atracţiile turistice ale zonei.

  millpark

   

  9. Auditoriumul Orpheum, New Bedford, Massachusetts, SUA

  Auditoriumul s-a deschis în ziua în care Titanicul s-a scufundat, adică la 15 aprilie 1912. Astăzi, o parte a clădirii este ocupată de un supermarket, dar restul a rămas încremenit în timp.

  20.1

   

  10. Gara centrală din Michigan, Detroit, SUA

  Construită între 1912 şi 1913, Gara Centrală a fost la vremea ei cea mai înaltă clădire din lume a unei gări. Linia de cale ferată s-a închis în 1988, iar planurile de restaurare a clădirii au eşuat.

   gara

   

   

  11. Iaht scufundat în Antarctica

  Iahtul brazilian numit Mar Sem Fin (Mare nesfârşită) s-a scufundat lângă coasta Antarcticii. Ambarcaţiunea aparţinea jurnalistului brazilian Joao Lara Mesquita, care se afla în această regiune pentru a realiza un documentar.

   

  yacht-scufundat

   

  12. Cristul din abis, San Fruttuoso, Italia

  Artistul Guido Galletti a creat această statuie în 1954 şi a coborât-o la aproape 17 metri în adâncuri.

  38.

   

  Sursă fotografii: www.metropotam.ro