Locuri exotice în care poți trăi decent cu doar 500 dolari pe lună

0
1067
https://www.sccl.org/SCCL/media/Old-Site-Content/imported/blogs/Travel_and_Outdoors/passport.jpg

În cazul în care v-ați săturat de haosul specific Bucureștiului, trebuie să știți că există în lume locuri exotice în care poți trăi decent cu doar 500 dolari pe lună. Pe lângă avantajul bănesc, trebuie specificat și că aceste locații sunt unele dintre cele mai exotice și mai favorizate de oamenii în căutare de vacanțe de vis.

Există două reguli simple de urmat atunci când cauţi destinaţii ieftine. Prima este să găseşti transport cât de cât ieftin şi a doua este să te îndepărtezi cât mai mult de marile oraşe şi aglomerări urbane. Dacă ești dispus să trăiești cu câțiva euro/dolari/lire pe zi, atunci urmărește cu atenție locurile exotice în care ți-ai putea începe o nouă viață, dacă tot abia a început noul an…

Locuri exotice în care poți trăi decent: 1. THAILANDA

Dacă ai fost în Thailanda înseamnă că ştii cum este să plăteşti 1 dolar sau 0.7 euro pe o bere? Dacă ţi-ai dorit vreodată să ai asemenea preţuri şi acasă, atunci gândeşte-te să te muţi în Ţara Zâmbetelor, măcar pentru o perioadă.

Bineînţeles că pentru banii aştia nu vei avea un apartament pe plajă, însă poţi găsi cazare bună în locuri frumoase, cum ar fi Chiang Mai. Prețul chiriei este de aproximativ 30 de dolari pe lună pentru un apartament micuţ. Mai aproape de coastă este cam 90 de dolari.

Locuri exotice în care poți trăi cu doar 500 dolari pe lună

Dacă găteşti acasă nu mai trebuie să cheltuiești aproape nimic, întrucât fructele, legumele şi carnea la piaţă sunt foarte ieftine. Dacă nu ştii să găteşti, nu îţi place sau ţi-e lene, te sfătuim să încerci mâncarea de la tarabele de pe stradă, unde pentru un pui picant cu orez sau tăiţei scoţi din buzunar 1 dolar! Cheltuiești aproximativ 200 de dolari pe lună pentru mâncare, aşa că îţi mai rămân alţi 200 să te bucuri de excursii, restaurante, petreceri şi cumpărături.

Locuri exotice în care poți trăi decent: 2. CAMBODGIA

Dacă te gândeşti la istoria acestei ţări, la regimul sângeros al lui Pol Pot şi la sărăcie, nimeni n-ar îndrăzni să spună despre această ţară că este un paradis. Totuși, în ceea ce privește costurile, Cambogia concurează cu Thailanda. Nu are plaje chiar aşa de frumoase ca vecina sa, dar aici nu este vorba doar despre plaje, nu? Poţi să trăieşti decent și plăcut în capitala Phnom Penh cu mai puţin de 500 de dolari sau 350 de euro, pe lună.

Locuri exotice în care poți trăi cu doar 500 dolari pe lună

Preţurile au mai crescut de când tot mai mulţi străini au început să locuiască aici, aşa că nu vei găsi chirie mai ieftină de 200 dolari/142 euro. Cu cei 300 de dolari care îţi rămân, te poţi descurca cu uşurinţă. O masă la restaurantul local te costă cam 2 dolari, 1.40 euro porția de mâncare şi 1 dolar o bere. Dacă vrei să lucrezi, poţi preda limba engleză sau să te implici în activităţile organizaţiilor nonguvernamentale care activează în zonă.

Locuri exotice în care poți trăi decent: 3. FILIPINE

Filipine este o altă destinaţie exotică unde poţi trăi cu 500 de dolari pe lună. Dacă mergi în Cebu, una dintre cele mai dezvoltate provincii, găseşti plaje cu nisip alb, terenuri de golf şi locuri grozave pentru cumpărături. Poţi găsi chiar și un apartament drăguţ cu 150 dolari, 106 euro pe lună. În alte oraşe, precum Damaguete City, poţi închiria o cameră cu 40 de dolari pe lună. Mâncarea este si ea ieftină: 200 de dolari pe lună îţi ajung pentru toate necesităţile, inclusiv alcool şi tutun, o bere costă 0,55 dolari, iar un pachet de ţigări 0,80 dolari.

Locuri exotice în care poți trăi decent cu doar 500 dolari pe lună

Locuri exotice în care poți trăi decent: 4. COSTA RICA

Doar câțiva dolari/euro îți ajung pentru a locui decent în Costa Rica. Prețurile din orașul San Jose sunt cele mai mici dintre toate orașele lumii! Așadar, poți să trăiești foarte bine cu un buget de aproximativ 500 dolari, în condițiile în care împarți costurile de cazare cu cineva. Poți închiria o casă mică sau medie cu 250 dolari/lună, iar la restaurante poți mânca consistent cu doar 4-5 dolari!

Locuri exotice în care poți trăi cu doar 500 dolari pe lună

Dacă alegi să îți cumperi mâncarea din piaţă sau de la vânzătorii de pe stradă, poţi cheltui mult mai puţin, întrucât o legătură de banane costă doar 0.50 dolari. În general, preţurile la supermarket sunt cu 30% mai mari decât în pieţe şi standurile stradale. Nu uita că, atunci când te afli în Costa Rica, poţi învăţa să-ţi dezvolţi abilităţile de surf sau alte sporturi pe apă pentru care este nevoie de valuri mari. Dacă eşti mai leneş, poţi învăţa limba spaniola, lecţiile având costuri minime.

Locuri exotice în care poți trăi decent: 5. BELIZE

În cazul în care nu ai auzit niciodată de această țară, ține minte că Belize este considerată cea mai frumoasă locație din întreaga America Centrală! Le are pe toate: plaje superbe, climat subtropical, alături de flora şi fauna bogată. Limba oficială este chiar engleza, un atuu pentru mulţi străini care vor o escapadă de un an într-un loc exotic.

Reciful Belize oferă peste 127 de insule unde poţi vedea unele dintre cele mai bine păstrate ecosisteme marine din lume. Costurile traiului aici sunt similare cu cele din Costa Rica. Pentru o casă mare în districtul Cayo, la o oră de mers cu maşina de Belize City, plăteşti cam 300 de dolari pe lună.

http://www.mixdecultura.ro/wp-content/uploads/2015/02/Belize-portile-deschse-ale-raiului-plaja.jpg

Înainte să îți pregătești bagajele pentru plecare, ia aminte că sezonul ploios (care începe în mai și se termină în octombrie) nu oferă o vreme atât de plăcută pentru o vacanță exotică, iar riscul formării uraganelor este foarte ridicat!

Surse foto: fourseasons.com, Abercrombie & Kent, RNR Lifestyle & Concepts, Costa Rica, Mix de Cultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.