Locuri
Ovride, sursă foto: Facebook
Din 2017, când m-am mutat în Timișoara am început să iau la pas cafenelele locale. Pe cât e de mare orașul, pe atât sunt de multe și diverse locurile în care îți poți bea cafeaua, aceasta e concluzia mea după aproape doi ani. Iar acum o să împărtășesc cu voi  preferințele mele în materie de cafenele. Cine știe când ajungeți în Timișoara și aveți nevoie de un loc fain cu cafea bună.

 

Wafenea

Localul se află în centrul Timișoarei, pe strada Mărășești, pare-mi-se. Spațiul e destul de mic, dar compensează printr-o terasă încăpătoare, dar și prin opțiunea de „to go” (a lua la pachet).

 

Cafeaua e super bună și e destul de ieftină (nu-mi mai amintesc prețul exact). Ce n-am spus încă, dar probabil v-ați dat deja seama din numele localului: aici se găsesc wafe. Wafele sunt coapte pe loc, iar tu poți alege cu ce să fie pe deasupra (gem, cremă de ciocolată, tot felul de creme homemade, șuncă, cremă de brânză).

locuri
Wafenea, sursă foto: Facebook

 

Stația de Cafea

În apropierea unei linii de tramvai trebuie să fie și o stație de…cafea.  Mai exact, o găsiți pe bulevardul Revoluției. Și acest local este destul de mic, dar primitor, vreo 3-4 mese și o mini terasă pentru zilele mai calde. Compensează, în schimb, cu un personal foarte amabil, cafea delicioasă și opțiunea de a lua cafeaua la pachet.

Locuri
Stația de cafea, sursă foto: Facebook

 

Ovride Specialty Coffee

Încă un loc din centrul orașului. Sinceră să fiu, prima dată am ajuns la Ovride Specialty Coffee datorită unei fotografii de pe Instagram. Culmea, în fotografie nu era cafea, ci o parte a localului. După ce le-am făcut o vizită, am descoperit că au una dintre cele mai bune cafele. În fiecare săptămână (cred) au câte un tip de cafea care este „vedeta”, iar la bar sunt pliante cu caracteristicile acelui tip de cafea. Iar Barista  are încă o misiune, pe lângă aceea de de a-ți prepara cafeaua: să te convingă să o încerci fără să adaugi zahăr.

locuri
Ovride, sursă foto: Facebook

 

Take FIVE Coffe

Un Facebook Ad m-a adus într-un loc cu cafea grozavă din centrul orașului (strada Lucian Blaga). Când am intrat prima dată în local am spus doar „wow”, fiindcă arată genial. Spațiul e destul de încăpător, foarte primitor, iar personalul prietenos, perfect ca să îți începi bine ziua.

locuri
Take FIVE Coffe, sursă foto: Facebook