„Geografia mentală” poate nu este un concept cu care sunteți familizarizați, însă trebuie să știți că este o combinație interesantă între geografie și psihologie și se referă la percepția pe care o avem noi asupra unui spațiu cu care am interacționat, dar și spațiile mentale imaginate sau virtuale. Aici sunt incluse și acele locuri care au o semnificație puternică asupra noastră, din cauza unui eveniment pe care l-am experimentat acolo sau pur și simplu, dintr-un considerent estetic, ne oferă o senzație plăcută ori de câte ori trecem prin zonă.

Așadar, cu această temă în cap, fotografii noștri au pornit la drum pentru a vă arăta astfel de locuri:

10173373_680887741957432_1446731532_n

Foto: Oana Dobrescu

Palatul Cercului Militar Național este una dintre cele mai frumoase clădiri ale Bucureștiului, trecem pe lângă el destul de des având o amplasare centrală, ori când hotărăm să sărim peste un curs și mergem drept înainte spre Cișmigiu ori când cotim ușor la stânga spre Club Control (care, de altfel, a avut o idee foarte bună în ceea ce privește terasa care dă spre această clădire). Ca o foarte scurtă istorie, Cercul Militar a fost ridicat pe locul fostei Mănăstiri Sărindar, cea care a dat și numele fântânii din față.

10249020_687580734636378_1537080417_nFoto: Ionuț Gighileanu

Ionuț se „topește” când vede o clădire părăsită și manifestă o dorință irezistibilă de a le vizita, așadar Casa Radio este unul dintre locurile lui preferate. Clădirea urma să găzduiască Muzeul Național de Istorie a Republicii Socialiste România, însă după căderea regimului comunist a fost lăsată în paragină. Proiecte pe hârtie există încă de acum cinci ani, aici urmând să se construiască un mall (ce altceva?) cu numele foarte inspirat de „Dâmbovița Center”.

IMG_9575Foto: Andreea Titianu

Eu sunt „Crângași born and raised”, așa că Lacul Morii a reprezentat pentru mine întotdeauna un loc special. Fiind un copil bucureștean trist, aici veneam iarna să mă dau cu sania, aici veneam vara să mă joc, aici m-am îmbătat prima oara… iar acum, fiind un adult bucureștean trist, aici îmi place să privesc apusurile cu oameni dragi și aici ies la alergat.