sâmbătă, aprilie 13, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipLocalurile neștiute ale Bucureștiului

Localurile neștiute ale Bucureștiului

Fie că ești din București, fie că ești student din provincie, un lucru este sigur: toți avem nevoie de câteva locuri în care să evadăm pentru câteva ore, mai ales în timpul sesiunii. Și pentru că în perioada examenelor ne transformăm, devenim antisociali, poate chiar un pic agresivi din cauza stresului și a presiunii care se află pe umerii noștri de bieți studenți, nu putem evada oriunde.

Iată aici câteva dintre cele mai deosebite localuri de a căror existență probabil că nu știai, dar care merită vizitate și savurate la maximum:

Ceainăria Tabiet

Această ceainărie este locul perfect destinat pasionaților de jocuri de societate (board games). Ceainăria le pune la dispoziție clienților 200 de jocuri, pe care aceștia fie le cer la masă, în timp ce savurează un ceai, fie le închiriază pentru acasă. De asemenea, există și posibilitatea de a cumpăra unul dintre aceste jocuri. Pentru a accesa jocurile din ceainărie trebuie să plătești o taxă care se percepe o singură dată pentru un joc, nu pentru numărul de partide jucate, iar copiii sub 14 ani beneficiază de acces gratuit la aceste jocuri.

sursa foto: stiuunloc.ro

Aspectul ceainăriei aduce foarte mult cu o casă bătrânească, motiv pentru care îți trezește amintiri legate de casa bunicilor. Interiorul este o lume a jocului. Desenele, puzzle-urile și machetele înrămate, aflate pe toți pereții ceainăriei, oferă locului designul perfect.

sursa foto: urbankid.ro

Ludic Pub

Ludic este pub-ul unde băutura și mâncarea sunt din belșug și pe care le poți savura pe ritmuri de jazz, rock și indie. Atmosfera prietenească te întâmpină încă de la intrare unde se află o tăbliță cu mesajul „Intrați, intrați, crocodilii sunt legați”. Simplu și frumos sunt cuvintele care descriu această locație perfectă fie pentru a te bucura de un pahar de vin, fie pentru a-ți petrece timpul cu prietenii.

DSC_1844

Piesa de rezistență a acestui local este terasa care se află în curtea interioară. Lemnul masiv din care este construită această terasă și copacii înalți care o împrejmuiesc sunt elementele de bază care aduc cu ele armonia specifică unei zile de vară.

sursa foto: res.cloudinary.com

Aristocats Bistro

Pentru persoanele cochete, ceainăria Aristocats este locul chic-parizian, unde te simți mai mult ca acasă și mai puțin ca într-o ceainărie. Mobilierul, decorul și atmosfera îți oferă senzația că ai ajuns într-o casă primitoare, într-o casă a ceaiurilor.

Meniul este nesfârșit la capitolul băuturi calde și poți alege să te delectezi cu cele mai bune ceaiuri pe care nu le-ai mai gustat până acum. De asemenea, localul este perfect pentru șuete între fete, pentru întâlniri de cuplu sau pentru cei care vor să scape de muncă și să își reîncarce bateriile într-o oază de liniște.

sursa foto: metropotam.ro

Open Pub

Open Pub este localul în care te poți vedea cu prietenii la un pahar. Concertele, serile de teatru sau de stand-up comedy, expozițiile și meciurile pe care le poți viziona aici sunt doar câteva dintre evenimentele la care poți lua parte dacă te hotărăști să evadezi dintre maldărele de cărți. Atmosfera prietenoasă este înveselită de muzică și dans.

sursa foto: brigadadevoluntari

Mobilierul este variat, astfel poți alege fie să stai în hamac, fie într-un scaun elegant, iar ceea ce te va face cu siguranță să uiți de stresul sesiunii este verdeața din jurul terasei (pentru care recomandam inchiderea cu rulouri transparente – cu Oblonconfort de exemplu Inchideri terase) și berea care se află în fața ta.

sursa foto: openpub.ro

Sursă poze: stiuunloc.ro, openpub.ro, brigadadevoluntari.ro, res.cloudinary.com, metropotam.ro, burgerfest.mixtopia.ro, urbankid.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular