Lista câstigătorilor de la Globurile de Aur 2016

0
306
Lista câstigătorilor de la Globurile de Aur 2016

A 73-a ediție a Globurilor de Aur a avut loc duminică, 10 ianuarie 2016, iar spectacolul a fost presărat cu discursuri ale câștigătorilor desemnați de Asociația Presei Străine de la Hollywood și cu glumele bine făcute și bine presărate de către prezentator, actorul britanic Ricky Gervais. Acesta și-a început seara amuzându-se pe seama unor categorii variate de personalități, de la nominalizați precum Jennifer Lawrence și până la actorul Sean Penn, implicat recent în controverse.

Marele câștigător al galei a fost drama The Revenant, care a obținut trei distincții: pentru Cel mai bun film-dramă, Cel mai bun regizor pentru Alejandro González Iñárritu și Cel mai bun actor într-un film-dramă pentru Leonardo DiCaprio.

La categoria Cea mai bună actriță într-un film-dramă s-a impus Brie Larson pentru rolul din Room, o peliculă care spune povestea unei femei care este ținută captivă împreună cu fiul ei, dar care reușește să evadeze. Larson a reușit să le învingă principalele favorite, Cate Blanchett și Rooney Mara, ambele nominalizate pentru rolurile din Carol, o poveste de dragoste între două lesbiene situată pe fundalul Americii anilor ’50.

La secțiunea Comedie, cel mai bun film a fost desemnat The Martian. Lungmetrajul lui Ridley Scott despre un botanist abandonat pe Marte a triumfat și la categoria Cel mai bun actor, unde Matt Damon a luat trofeul pentru rolul principal. Cea mai bună actriță într-o comedie a fost desemnată Jennifer Lawrence, pentru rolul din Joy.

Sylvester Stallone poses in the press room with his award for Best Supporting Actor In A Motion Picture

the Golden Globe Awards ceremony at The Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California

Secțiunea interpretărilor în roluri secundare a fost dominată de câștigurile lui Sylvester Stallone, pentru rolul pugilistului Rocky Balboa din Creed și Kate Winslet, pentru rolul Joannei Hoffmann din Steve Jobs. Drama biografică a lui Danny Boyle despre fondatorul companiei Apple a mai primit și premiul pentru cel mai bun scenariu.

Alte premii au mai fost acordate lui Ennio Morricone, pentru contribuția la coloana sonoră a lungmetrajului lui Quentin Tarantino, The Hateful Eight; lui Inside Out, ales drept Cel mai bun film de animație și piesei Writing’s on the Wall, interpretată de Sam Smith, din cadrul peliculei Spectre, cel mai recent episod din seria James Bond. Producția maghiară Son of Saul a fost laureată cu distincția pentru cel mai bun film străin.

La partea dedicată televiziunii, triumfători au fost producția platformei Amazon Mozart in the Jungle, la categoria Cel mai bun serial-Comedie și Mr.Robot, de pe USA Network , desemnat Cel mai bun serial-dramă. Remarcabil a fost și câștigul lui Lady Gaga, ieșită învingătoare la categoria Cea mai bună actriță în rol principal intr-o miniserie/film de televiziune, pentru prestația din American Horror Story:Hotel.

Pe data de 14 ianuarie vor fi anunțate nominalizările la premiile Oscar. Chiar dacă nu sunt o cinefilă înrăită, tot sunt curioasă să văd cam câte dintre nominalizările și, cel mai important, victoriile de la Globuri, vor fi echivalate cu o nominalizare sau, cel mai bine, cu o statuetă .

Și, în mod special, aștept cu nerăbdare să văd dacă DiCaprio va primi, într-un final, o distincție de acest gen. Nu de alta, dar m-am cam săturat de glumele despre faptul că el nu deține un premiu al Academiei Americane de Film.

Sursă foto: mediafax.ro, telegraph.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.