Lights On România, acum şi in Cluj-Napoca

0
584
Lights On vizual

Cluj-Napoca este un oraş în plină dezvoltare, datorită valului mare de tineret care îi calcă pragul. Aici sunt dezvoltate şi puse în aplicare multe proiecte îndrăzneţe şi uimitoare, printre care şi proiectul Lights On Romania. În continuare, urmează câteva detalii despre acest proiect.

Poate cu toţii v-aţi mirat când aţi văzut pe podul Elisabeta mesajul „Mi-e dor de tine”. Şi mai ales Muzeul Lunii din Biserica Piaristă.
Toate aceste minunăţii fac parte din proiectul Lights On România, ajuns şi la Cluj-Napoca. Acest proiect a pornit dintr-un concurs de creativitate destinat designer-ilor, arhitecţilor si inginerilor.
Artişti locali şi străini au fost selectaţi pentru prima ediţie. Sunt lucrări proiectate în mod unic pentru a afişa câteva instalaţii uimitoare disponibile în Europa, dar şi unele construite special pentru acest eveniment.
Lights On durează 45 de zile, fiind unul dintre cele mai îndrăzneţe şi lungi evenimente de acest gen.
Perioada în care se desfăşoară este 16 noiembrie – 31 decembrie, perioadă favorabilă deoarece nopţile sunt mai lungi decât zilele.

Poziţionare

În fiecare seară, tururi ghidate gratuite pornesc din Piaţa Unirii și conectează aceste instalaţii. Vei ajunge in Piaţa Muzeului, Parcul Central, iar după 2 ore jumătate vei ajunge în ultima locaţie.

Unele dintre cele mai interesante instalaţii, după părerea mea, sunt următoarele:

Mesajul de pe podul Elisabeta

” Mesajul simplu și puternic care umple sufletele și ne scoate la iveală cele mai sincere trăiri. În spatele acestui mesaj stă însă capacitatea noastră de a empatiza, de a ne aduce aminte, de a fi oameni. Sau poate mai mult decât atât „.
Image result for mi-e dor de tine cluj-napoca
Sursa foto: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/67183-arta-creata-cu-ajutorul-luminii-va-fi-expusa-la-cluj

Museum of The Moon

Museum of The Moon este o “lucrare de artă călătoare” a artistului britanic Luke Jerram, ce măsoară 7 metri în diamentru. Fiecare centimetru al lunii lui Jerram reprezintă, de fapt, 5 kilometri ai lunii.
Image result for muzeul lunii cluj
Sursa foto: https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/luna-uriasa-dintr-o-biserica-cluj-mai-admirata-14-decembrie-conditii-respecte-vizitatorii-1_5c06680ddf52022f751c8289/index.html

The Tunnel

„Asemenea drumului inițiatic, Tunelul te invită să-l parcurgi și să îl descoperi singur, alegând cu grijă fiecare pas. Există însă un element care va păși mereu alături de tine: Energia.”
Image result for the tunnel by enel lights on romania
Sursa foto: https://lightsonromania.com/