Liga Studenţilor Romani din Strainătate (LSRS) te aduce acasă

  0
  955

  În ultimii ani tinerii din Romania care au avut ocazia să îşi definitiveze studiile la universităţi aflate în afara graniţelor noastre au recurs la acesta alternativă fără şovaiala specifică generaţiilor trecute ale acestor plaiuri. Aceasta NU este o realitate îmbucuratoare, este o realitate care, poate aduce, o diversificare a profilelor profesionale, sau experienţe utile în piaţa muncii. Dar toate acestea pot fi realizate la fel de uşor în Romania. Cum? Aflaţi imediat.

  hai-acasa

  Nomazii cu diplome, decid să rămană pe tăram străin. Poate au gasit ceva mai mult acolo, sau pur şi simplu, nu văd un viitor pentru Europa de Est.

  Între timp, în Romania s-a infiinţat de ceva vreme: Liga Studenţilor Romani din Strainătate (LSRS). Acestă organizaţie, ispirat numită, Ligă, desfăşoară proiecte ce au ca public ţintă tinerii cu studii în străinătate.

  „Hai acasă!” unul dintre aceste proiecte, vizează readucerea în ţară a tinerilor care îşi doresc cu adevărat să revină, pentru fi integraţi, mai apoi, pe piaţa muncii din  Romania.

  La ce de-a doua ediţie, campania ”Hai acasă!” încearcă să unească două tabere care au nevoie una de cealaltă. Pe de o parte, studenţii cu experienţă academică internaţională, de cealaltă, companii cu proiecte de recrutare ce pun accentul pe competenţele dobandite peste hotare.

  Un atuu considerabil al acestor tineri, reputaţia universităţilor la care au studiat, iî poate clasa pe primele locuri, unde succesul este aproape garantat.

  Organizarea unui astfel de eveniment este o provocare, dar rezultatele de anul trecut au arătat că lucrurile urmează calea dorită. Cu tineri şi angajatori care au fost şi vor fi receptivi dar şi organizatori care vor  să ridice mai sus ştacheta, pe viitor.

  ”Hai acasă!” este ”un proiect de suflet” pentru Maria-Magdalena Manea, coordonatorul proiectului. Iar acest proiect de suflet are un liant pentru cele două părţi. Încrederea.

  Încrederea studenţilor în Romania. Încrederea angajatorilor în şansele de reuşită ale tinerilor. Încrederea că Romania va deveni un loc mai bun pentru viitor.

  „Hai Acasă!” se va desfășura în perioada mai-iunie 2013 și va avea două componente: evenimentul de cariere ce se va desfășura pe 22 iunie la București și o platformă online care va fi activă înainte de eveniment și care va reuni oportunități profesionale disponibile pe piața românească pentru studenți, absolvenți și tineri profesioniști.

   

  Redactor: Mihăilă Cristian.

  Foto: haiacasa.lsrs.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.