Liga 1 în FIFA

Pentru prima dată în istorie, pasionaţii vor avea Liga 1 în FIFA, conform anunţului oficial făcut de către EA Sports România în cadrul unei conferinţe de presă.

Celebrul simulator de fotbal a apărut pentru prima dată în anul 1993, cu jocul FIFA 94. Atunci a luat naştere iubitul joc, ce este cumpărat anual de milioane de fani. De altfel, anul trecut jocul FIFA 19 a fost cel mai vândut joc pe platforma PS4 din Europa.

FIFA 20 produs în România

Nu doar că vom avea Liga 1 în FIFA, dar ediţia din acest an a jocului este produsă chiar de către EA Sports România, la sediul din Bucureşti al celebrului dezvoltator.

Românii au mai avut contribuţii şi la alte jocuri foarte populare, cum ar fi FIFA 16, UFC, NHL, dar au contribuit şi la celebra franciză NFS.

Conform Sport.ro, Andrei Lăzărescu, Senior Producer la EA Sports România, a declarat:
„Toti jucatorii au fost recreati exact. Orice club din Romania va putea participa in Liga Campionilor, in joc. Avem echipele oficiale, toate calitatile jucatorilor cat mai aproape de cele reale, speram noi. De asemenea, si mingea oficiala, bannere si asa mai departe. Stadioane oficiale nu avem, dar am incercat sa alegem cele mai potrivite arene, care sa se apropie cat mai mult de realitate”.

 O altă surpriză majoră

FIFA 20 a mai pregătit o surpriză pasionaţilor, şi anume faptul că au readus posibilitatea de a juca Street Football, pe terenuri de ciment din diferite părţi ale lumii.

Cu alte cuvinte, vei putea juca cu Neymar, Messi sau Ronaldo fotbal de stradă în spatele blocurilor, în locaţii precum acoperişul unei clădiri din Tokyo, favelele din Rio de Janeiro, zona rurală din Roma sau chiar pe un teren de baschet improvizat, plin cu Graffiti, din Miami.

Ultima oară când acest mod a fost înplementat în joc a fost în FIFA 98, atunci când aveai posibilitatea de a juca fotbal într-o sală de sport, unde puteai juca cu ajutorul peretelui sau chiar marca în acest fel.

O dezamăgire pentru fanii italieni

Dacă românii vor fi bucuroşi pentru ca vor putea juca cu echipele din Liga 1 în FIFA, italienii vor fi dezamăgiţi deoarece  Juventus Torino, actuala campioană a Serie A, nu va fi prezentă în joc în forma oficială.

Principalii rivali ai celor de la FIFA, Pro Evolution Soccer (PES), au semnat cu contract exclusiv cu echipa lui Cristiano Ronaldo şi vor fi singurii ce vor avea dreptul de a folosi numele echipei în joc.

FIFA 20 va avea toţi jucătorii echipei şi feţele reale ale jucătorilor în joc, însă aceştia vor juca pentru o echipă re-brănduită, numită Piemonte Calcio.

Jocul va fi lansat pe 27 Septembrie în acest an pe platformele Microsoft Windows, PS4, XBOX One și Nintento Switch.