Cei ce sunt în ultimii ani de facultate sau cei care au terminat-o deja, vor înţelege mai bine rândurile ce urmează. Deşi îţi promiţi în fiecare an că o să mergi la toate cursurile, că o să te apuci de învăţat din timp, astfel încât să nu laşi totul pentru sesiune, cu toţii ştim că acest lucru nu se va întâmpla. Învăţatul este doar pentru sesiune, adică aproximativ două luni pe an. La fel se întâmplă, în majoritatea cazurilor, şi când vorbim despre licenţǎ. O amânăm până în ultima clipă, fără vreun motiv raţional. Tragem de timp şi ne găsim tot felul de scuze.

Astfel, am făcut un minicalendar al felului ȋn care ne raportăm la licenţǎ, pe măsura trecerii timpului.

1. Octombrie: Vii cu forţe proaspete din vacanţă şi îţi promiţi că te vei apuca imediat de licenţă şi că nu o vei lăsa pe ultima sută de metri.

jjkj2. În noiembrie te reacomodezi cu atmosfera de la facultate, mergi în cluburi, te distrezi, amăgindu-te că mai este o grămadă de timp până la predarea licenţei. Timpul are destulă răbdare cu tine acum.

fhfjfrkj3. În luna decembrie îţi aduci aminte că trebuie să îţi alegi şi un profesor coordonator pentru licenţǎ. Eşti nehotărât, dar faci până la urmă o alegere înțeleaptă. Îţi promiţi că după vacanţa de iarnă şi după Anul Nou o să te apuci serios de treabă.

flyyyyy4. Ianuarie vine cu prima sesiune şi ai o grămadă de învăţat pentru examene. Amâni licenţa, că nu ai timp de ea, aștepți să treacă sesiunea.

jhdjfhfs5. E deja martie/aprilie, vine Paştele şi iar vacanţă. Ar fi și păcat să scrii la licență în zi de sărbătoare. Cheful de scris la licenţa întârzie să apară, chiar și după vacanță, că doar a venit primăvara. Mai bine ne bucurăm de vremea frumoasă de afară.

dffthth6. Urmează o perioadă care trece incredibil de repede şi ajungi prin luna mai, când parcă începi să te panichezi. Calculezi cam câte pagini ar trebui să scrii pe zi pentru a termina de scris licenţa şi te linişteşti din nou. Este timp, nu e rost de panică.

ddhhhhhh7. Panica apare pe la 1 iunie, când îți dai seama că mai ai la dispoziție doar o lună. Aceastǎ lunǎ este dedicată scrisului, examenelor, restanţelor, organizării finalului de facultate. Dacă nu ai reuşit să scrii nimic la licenţǎ până la această dată, atunci nu trebuie să intri în panică. Luna iunie este a ta.

rgdgdght8. Ai susținut și examenul de licență, au trecut toate, iar tu te simţi cam aşa:

dfsdsgeger

Spor la scris și baftă în sesiune!

Surse foto: loldamn.com, 300hours.com, taringa.net, mixlol.com, heatherbergdahl.com, troll.me.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here