Liber la pozat pe cea mai colorată stradă din București- explozie de umbreluțe

0
9085
umbreluțe

Cu siguranță vă amintiți de sutele de umbreluțe, care mai de care mai colorate, care au invadat străzile marilor orașe. Deși a apărut pentru prima dată acum câțiva ani, trendul cu umbreluțe atârnate pe străzi face deja senzație în toată lumea.

Cum a început

Portughezii sunt primii care au adoptat această metodă nostimă și colorată pentru a se apăra de soare pe stradă: în loc să umble fiecare om cu pălărie sau cu umbrela de soare, au acoperit străzile cu umbrele colorate. Acestea sunt la fel de utile și pe timp de ploaie. Grație sutelor de umbrele colorate suspendate în aer, turiștii se pot plimba în voie pe străzile orașului, indiferent de vreme.

Liber la pozat pe cea mai colorată stradă din București- explozie de umbreluțe

A devenit un fel de tradiție ca în fiecare an, în luna iulie, oamenii să atârne sute de umbrele colorate deasupra străzilor din Águeda, cu ocazia festivalului de artă Ágitagueda. Dacă nu ați apucat încă să vă pozați sub ele, nu fiți triști. A venit și rândul Bucureștiului să se scalde într-o baie de culoare.

Canicula din 2015 a motivat și bucureștenii să împrumute această practică portugheză. Era și timpul ca Bucureștiul să se alinieze acestui concept și să ofere un minunat spectacol de culori locuitorilor.

Liber la pozat pe cea mai colorată stradă din București- explozie de umbreluțe

Acoperișul vesel și colorat poate fi admirat în gang-ul de la Universitate, chiar lângă fostul club Control, actualul Panic, pe Strada Academiei 19. Câteva zeci de umbrele multicolore, menite să țină umbră, conferă micuței zone pietonale o atmosferă de poveste, care inevitabil va aduce zâmbete pe chipurile trecătorilor.

Umbreluțele sunt de la pizzeria Colosseum, și chiar dacă aveți chef de mâncare italienească sau nu, noi tot vă sugerăm să mergeți până acolo și să vă pozați sub ele. E ușor de ajuns și merită, măcar pentru un selfie bun. Vă dați seama câte LIKE-uri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.