static.eva.ro

Dacă te afli prin București miercurea viitoare, adică pe 23 aprilie, fă-ți timp și abate-te prin centru, în piața cu statui de la Universitate unde se va desfășura cea de-a doua ediție a evenimentului intitulat sugestiv „Noaptea cărților deschise″.

E un fapt prea bine cunoscut că lumea nu mai citește, sau citește prea puțin și asta din varii motive: lipsă de timp, lipsă de interes etc. Oricare ar fi motivul, cert este că absența lecturii din viața oamenilor nu poate avea consecințe pozitive.

Ziarul Ring,  în parteneriat cu editura Litera, și-a propus să „instige″ la lectură, oferind gratuit 10.000 de volume care, la fel ca și anul trecut, vor pava piațeta de la Universitate. Ziua nu este întâmplător aleasă, data de 23 aprilie fiind desemnată de UNESCO „Ziua mondială a cărții″, cu atât mai mult cu cât este și o zi importantă pentru literatura mondială, în această zi, în 1616, decedând Miguel de Cervantes și William Shakespeare. De asemenea este și ziua de naștere a unor scriitori nu mai puțin celebri ca: Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

enational.ro

Conform comunicatului de presă oferit de editura Litera, cărțile puse la dispoziție fac parte din colecțiile consacrate ale editurii: Biblioteca pentru toţi copiii, Bestseller internaţional, Biblioteca pentru toţi, Mari interpreţi de jazz şi blues, Mari Compozitori, Biografii, Cronica ilustrată a omenirii, Alma – Iubiri de poveste, Disney, Tom & Jerry, Thriller, Marvel etc.

Editura Litera se numără printre principalii încurajatori ai lecturii, organizând printre altele și mult titrata „Coadă la carte″ desfășurată în data de 18 octombrie 2013 unde au fost puse la bătaie 5000 de volume.

Evenimentul va începe odată cu orele 18:00, marcând totodată 6 ani de la apariția primei ediții a ziarului Ring, așa că dragi studenți, elevi, oameni mari și oameni mici nu ratați ocazia și alăturați-vă la „Noaptea cărților deschise!″, iar dacă tot nu sunteți convinși, sperăm ca pozele de la ediția de anul trecut să o facă.

646x404

Organizatori: „ring″, „Litera″

Surse fotografii: www.enational.ro, www.adevarul.ro. static.eva.ro