duminică, iulie 21, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipLG lanseaza seria de smartphone-uri L III, cu Android, in trei configuratii

LG lanseaza seria de smartphone-uri L III, cu Android, in trei configuratii

lg-l90-l70-l40-640x380

Mobile World Congress 2014 va începe peste o săptămână în Barcelona, dar compania LG a anunțat deja noi produse. După ce, în urmă cu câteva zile, a anunțat oficial telefonul LG G Pro 2, un smartphone-gigant, performant, cu ecran de 5,9 inch, compania a anunțat și smartphone-urile din seria L. Ajunsă la generația a treia, gama L este destinată sectoarelor de piață inferioare și intermediare.

În cele ce urmează, voi prezenta specificațiile a celor trei telefoane din gama L III, în ordine crescătoare din punct de vedere al performanței: L40, L70 și L90.

LG L40

LG L40 este cel mai mic și mai puțin performant dintre cele trei, fiind un smartphone entry-level. Fiind cel mai mic, are și cel mai mic ecran, de tip TFT, cu o diagonală de 3,5”. Rezoluția de 480×320 pixeli este cam mică, dar este un standard printre telefoanele cu aceleași dimensiuni ale ecranului. Telefonul este puternic comparativ cu alte telefoane de aceste dimensiuni, deoarece are un procesor dual-core cu frecvența 1,2 GHz și 512 MB de memorie RAM, respectiv 4 GB memorie internă. Camera foto va avea o rezoluție de 3 megapixeli, iar versiunea de software aleasă va fi cea mai nouă din cadrul Android, și anume 4.4 KitKat, ca și cei doi frați mai mari și mai puternici. Acesta poate fi considerat un plus, pentru cine își dorește un smartphone accesibil si care să ruleze din fabrică cea mai nouă versiune a platformei Android. L40 va fi disponibil în două versiuni, prima va avea un acumulator de 1540 mAh, iar cealaltă 1700 mAh. Dimensiunile exacte ale terminalului sunt: 109,4 x 59,0 x 11,9 mm.

LG L70

Modelul L70 va avea un procesor cu aceeași frecvență și tot cu două nuclee. Memoria internă va fi tot de 4 GB. Memoria RAM va fi însă de 1 GB, ceea ce constituie un avantaj. Display-ul va fi de tip IPS, o tehnologie mai bună decât la modelul mai mic, va avea o diagonală de 4,5” cu o rezoluție de 800 x 480 pixeli. Camera foto va avea un senzor de 8 sau 5 MP, iar camera frontală va fi de tip VGA. Bateria va avea 2100 mAh, în timp ce dimensiunile exacte ale telefonului sunt: 127,2 x 66,8 x 9,5 mm. Observăm că acest model este considerabil mai subțire decât fratele mai mic.

LG L90

L90 este cel mai puternic dintre cele trei. Diferența față de primele două modele constă în primul rând în procesor, care deși are aceeași frecvență, are 4 nuclee, fiind de tip quad-core. L90 are un display IPS, puțin mai mare și cu o rezoluție puțin mai bună comparativ cu L70: 4,7 inch, respectiv 960 x 540. Va avea tot 1 GB de memorie RAM, dar 8 GB de memorie internă. Camera foto va avea tot 8 MP, dar cea secundară va fi mai bună față de modelul de mijloc, rezoluția fiind 1,3 megapixeli. Va avea o baterie generoasă de 2540 mAh. Analizând puțin dimensiunile: 131,6 x 66,0 x 9,7 mm observăm că acest model este puțin mai gros decât L70, un factor fiind capacitatea și implicit volumul mai mare al acumulatorului.

Din punct de vedere al specificațiilor, acest model seamănă cu un alt terminal LG mai vechi, Optimus 4X HD. Ecranul are aceleași dimensiuni, dar rezoluție mai mică în cazul noului model, procesor mai slab și memorie internă mai mică. Doar capacitatea bateriei poate fi considerată un plus la LG L90.

Concluzie

Cele 3 telefoane seamănă foarte mult între ele. Carcasele sunt din plastic, iar în partea de jos observăm 2 butoane capacitive, iar în centru, între cele două, un buton fizic, alegere ce amintește de Samsung. Sunt curios care va fi situația în viitorul apropiat în cazul disponibilității gamei L III pe plan local și în cazul prețurilor.

Sursă foto: phandroid.com

Simina Rautu
Simina Rautu
"Caracterul are drept fundament voinţa şi inteligenţa". Cred cu tărie în faptul că în viaţă poti obţine orice, însă cu o condiţie: să fii perseverent în ceea ce faci. Restul sunt doar vorbe inutile, în opinia mea nu există reţete miraculoase pentru succes.
RELATED ARTICLES

Most Popular