„Lettice & Lovage” – premieră în București la Teatrul Arte dell’Anim

0
61

Teatrul Arte dell’Anima prezintă pentru prima dată în București, spectacolul „Lettice & Lovage” de Peter Shaffer, traducere de Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu. O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală cu Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.

Spectacolul va avea avanpremiere în datele de 20 și 22 noiembrie și premiera în data de 26 noiembrie, la Teatrul Arte dell’Anima din strada Făinari, nr. 17D!

„Lettice & Lovage” este o savuroasă comedie satirică, scrisă în 1987, special pentru actrița Maggie Smith și spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.

Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției rămâne să descoperim împreună în datele de 20, 22, 26 și 27 noiembrie, începând cu orele 19:30 la Teatrul Arte dell’Anima din strada Făinari, nr. 17D!

Biletele sunt disponibile aici: https://www.mystage.ro/spectacole/lettice–lovage-895?af=41

Distribuția: Lettice Douffet – Crina Lință

Charlotte/ (Lotte) Schoen – Ioana Pavelescu

Țâfnosul /Framer/Jim Mackintosh/ Mr. Bardolph – Silviu Biriș

Regie: Geanina Hergheligiu

Pictură décor: Alina Mavru

Sound&light: Alex Bibere

Durata: 1h 45’

Preț bilet: 40 lei

O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală, în 4 tablouri, produsă de Teatrul Arte dell’Anima!

P.S.: Mulțumiri speciale, Gabriel Lință pentru ajutorul oferit în construcția decorului și pentru zâmbetul mereu prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.