Let’s Share and Care! : primul centru de minerit urban pentru combaterea risipei

  0
  120
  Let's Share and Care
  Poster al proiectului Let's Share & Care!

  Cea mai mare structură de implicare socială organizată în România, „Let’s Do It, Romania!”, a pus bazele, împreună cu organizația „Teach for Romania”, proiectului Let’s Share and Care!. Acesta își propune să susțină copiii din comunitățile sărace, cu o rată mare a abandonului școlar, dar și să combată risipa prin refolosirea resurselor.

  Cum a apărut inițiativa?

  Ideea pentru acest proiect a apărut în anul 2013. Atunci, echipa din spatele „Let’s Do It, Romania!” a primit o donație de mobilier pentru sediu. Acesteia i-au urmat alte zece inițiative similare, provenite din partea a zece companii.

  Până în prezent s-au strâns peste 3800 de produse, printre care biblioteci, dulapuri, mese, birouri, scaune și laptop-uri. O parte dintre acestea au fost donate către organizații non-guvernamentale, biblioteci, grădinițe și școli.

  Inițiativa pentru colectarea de haine a apărut în decembrie 2016. Intitulată „Let’s Givemas!”, aceasta a strâns 100 de saci cu haine, rechizite și jucării de la nouă companii și persoane individuale, care au fost donate către comunități sărace.

  Ce scopuri are Let’s Share and Care?

  Andrei Coșuleanu, project manager al „Let’s Do It, Romania!”,  a afirmat următoarele despre Let’s Share and Care:

  Prin “Let’s Share & Care!” dezvoltăm un mecanism sustenabil, în 2 pași simpli: identificăm familiile sărace care sunt preocupate de educație și le susținem cu resurse preluate din comunități dezvoltate, fie că va fi vorba de haine și încălțăminte pentru copii sau mobilier pentru școli. Astfel, împreună cu Teach for Romania, susținem educația de 2 ori: ajutăm copiii să-și continue studiile și promovăm un comportament responsabil față de resurse.

  Corina Puiu, CEO Teach for Romania, și-a motivat implicarea în proiect prin ideea că organizația pe care o conduce poate fi o sursă de performanță în sistemul de educație nu numai prin profesori și învățători, dar și prin planuri sustenabile. Toate acțiunile organizației sunt menite să îndeplinească viziunea „Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru fiecare copil din România”.

  Cum putem contribui ?

  Colectarea de obiecte care pot fi refolosite se va desfășura pe tot parcursul anului, prin acțiuni periodice. Prima etapă a proiectului se desfășoară între 27 martie și 12 aprilie 2017 și va avea loc în mediul public și privat.

  Companiile care își doresc să participe la proiect sunt sfătuite să trimite un e-mail la adresa sustin@letsdoitromania.ro.

  Persoanele fizice pot veni la sediul „Let’s Do It, Romania!”. Acesta este situat în București, pe strada Biserica Amzei, numărul 21-23.

  Este recomandat ca cei care aduc hainele să le curețe în prealabil și să le pună în pungi etichetate cu vârsta și genul beneficiarului. Indicațiile sunt menite pentru a facilita sortarea ulterioară a materialelor.

  Let's Share and Care

  Organizatorii proiectului își propun ca, în 2017, să sprijine peste 2000 de beneficiari cu haine, jucării, încălțăminte, rechizite și alte resurse. În luna aprilie va fi lansat și un program dedicat organizațiilor non-guvernamentale și grupurilor de inițiativă active din România.

  surse foto: letsdoitromania.ro, Let’s Do It, Romania!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.