motorola-lenovo-deal

 

Lenovo vrea să utilizeze Motorola pentru a putea intra serios pe piața globală de smartphone-uri. Aceștia tocmai ce au cumpărat Motorola de la Google. Planurile Lenovo au fost anunțate de CEO-ul companiei, Yang Yuanqing.

Google a vândut destul de ieftin Motorola, pentru 2,91 miliarde dolari. Spun ieftin pentru că în 2011 aceștia achiziționau Motorola pentru o sumă fabuloasă de 12,5 miliarde dolari. O sumă de 4,3 ori mai mare la achiziția Motorola, comparativ cu cea de vânzare.

Yuanqing a lăudat prezența Motorola pe piața din SUA și din America Latină și a precizat că va menține identitatea vizuală a brandului.

S-a estimat inițial că Lenovo ar folosi brandul Motorola pentru a mări prezența proprie pe piața de smartphone-uri din Asia, dar iată că Lenovo plănuiește o intrare pe majoritatea piețelor, la nivel global. Cel puțin așa susține șeful companiei.

Totuși, în pachetul proaspăt comercializat de către Lenovo nu se află nu se regăsește cea mai mare parte a patentelor Motorola. Deși vor intra în posesia brandului Motorola și a diferitelor mărci comerciale, patentele importante vor rămâne în posesia Google, pe lângă divizia Advanced Technology și Project Ara (un proiect de smartphone modular).

În concluzie, rămâne de văzut de cât succes se va bucura Lenovo în urma acestei acțiuni. Se zvonește că smartphone-urile Lenovo vor pătrunde puternic în Europa în curând, inclusiv în România, deoarece până acum s-au bucurat de popularitate în primul rând la nivelul pieței asiatice. Această popularitate i-a ajutat să obțină o cotă de piață semnificativă și la nivel global. În urma unei eventuale lansări oficiale în România, în funcție de prețurile practicate, vom vedea dacă gigantul chinezesc Lenovo va afecta vânzările de smartphone-uri ale brandului local Allview sau smartphone-uri din clasa medie de performanță.

Sursă foto: trendblog.net

 

Comentarii

comentarii