Legea internshipului adoptată azi de Guvern

0
107
legea internshipului

Studenții au în sfârșit un prilej de a se bucura deoarece legea internshipului a fost aprobată de Guvern și urmează să fie trimisă Parlamentului spre dezbatere și aprobare în procedura de urgență.

În ce constă legea internshipului?

Aceasta lege aduce benificii atât studenților cât și angajatorului. Este special creată pentru ca tinerii să reusească să dobândească și să consolideze abilități profesionale necesare angajării în domeniul privat sau public. Totodată, să descopere care sunt exigențele și cerințele în domeniile în care doresc să activeze. Astfel se facilitează trecerea acestora de la statutul de simplu student la cel de angajat.

Pe lângă asta, legea internshipului asigură integrarea tinerilor în muncă. In același timp tinerii vor putea dobândi și vechime în domeniul de specialitate dorit, fiind un mare ajutor din acest punct de vedere. Știm cu toții situația clasică în care un tânăr nu este angajat deoarece nu are anii de vechime în domeniu.

Conform actului normativ, beneficiarii legii trebuie să aibă cel puțin 16 ani iar internshipul la care aplică poate să dureze cel mult șase luni.

Ceea ce este cel mai îmbucurător este faptul ca internii vor fi plătiți de catre angajator datorită acestei legi, ce a fost inițial propusă de USR (Uniunea Studenților din Romania). „Internul sau beneficiarul programului de internship are dreptul la o indemnizație lunară netă de internship, din partea organizației gazdă. Indemnizația de internship va fi cel puțin egală cu 50% din echivalentul salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată.” scrie site-ul oficial al Guvernului.

Este un pas mare și important pentru tinerii și o veste care trebuie să ne bucure, deși în curând începe anul universitar.

legea internshipului

Sursă info: uniunea.ro, gov.ro  Sursă foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.