Last Night, o dramă regizată de Massy Tadjedin care a apărut în 2010, aduce în lumina reflectoarelor o secvență din viața unui cuplu. Cred că este greu pentru un film de dragoste să aducă ceva nou, dar povestea iese în acest caz din tipare când fiecare dintre parteneri petrece o noapte cu altcineva.

MV5BNTk1Nzc5OTkwN15BMl5BanBnXkFtZTcwNjEyMTA4NA@@._V1__SX1219_SY623_

Joanna și Michael Reed, interpretați de Keira Knightley și Sam Worthington, sunt căsătoriți de trei ani și locuiesc în New York. Par că se înțeleg bine, dar au un conflict din cauza unei colege de serviciu a lui Michael, Laura (Eva Mendes). Joanna își dă seama în timpul unei petreceri că soțul ei este atras de aceasta. Reușesc totuși să se împace, având în vedere că mai sunt doar câteva ore până dimineața când Michael trebuie să plece într-o călătorie de afaceri la care participă, evident, și Laura.

Întâmplarea face că Joanna îl întâlnește pe Alex(Guillaume Canet), cel care i-a fost iubit cât timp a fost despărțită de Michael, tocmai în această zi când rămâne singură.

Filmul redă două perspective diferite ale aceleiași nopți, flashback-uri ale întâlnirii lui Michael cu Laura, și a celei dintre Joanna și Alex. De fapt, discuția se rezumă la înșelat în ambele situații, doar că într-una este vorba despre pură pasiune, despre o dorință care se dovedește greu de stăpânit, iar în cealaltă despre o iubire care mocnește în secret.

tumblr_m00jrsHehK1r81sif

În timp ce conversația dintre Michael și Laura este un pretext asumat, aș zice eu, pentru ceea ce urma să se întâmple, întâlnirea dintre Joanna și Alex este încă o tentativă de a găsi un motiv pentru eșecul relației lor, dar și un prilej de a retrăi o fărâmă din ceea ce a fost odată. Iubirea există încă trădată de priviri și atingeri care vorbesc de la sine, dar zarurile au fost aruncate demult.

Keira Knightely dă autenticitate personajului prin gesturile sale expresive, prin naturalețea interpretării unei femei care alege mai întâi de toate fidelitatea.

Încep să cred că filmul atrage astfel atenția că înșelatul nu se manifestă doar fizic, că acesta are și o formă mai dureroasă și aproape imperceptibilă, când gândul și inima se tot întorc în trecut. O radiografie a unei relații focusată pe detalii, care te îndeamnă la întrebări și răspunsuri pe care le știi doar tu.

Sursă foto: cinemagia.ro, tumblr.com