Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lansat proiectul Vinum & Carmina, printr-o degustare de vinuri, muzică și poezie.

Gazda evenimentului de lansare a fost Corin Romanescu, CEO al Centrului de Evenimente The President, care a facut o scurtă prezentare a proiectului și a spațiilor grupului.

„Am lansat proiectul Vinum & Carmina din dorința de a veni în sprijinul tuturor iubitorilor de cultură, fie că vorbim despre poezia naturii sau literatura cultă, și a tuturor celor care iubesc vinul bun și mâncarea de calitate. Noi considerăm că vinul și poezia se împletesc și se completează iar serile pe terasa Venția le sporesc farmecul. Din aceste motive, invitatul special a primei intalniri din cadrul Vinum” Carmina a fost  Conf. Univ. Dr. Răduț Bîlbîie care ne-a invitat la o călătorie culturală cu tema „Vinul si visul poetului”. În același timp, ce ar fi vinul bun fără muzică de calitate? Pentru a-l putea savura într-un mediu relaxat, am încheiat seara cu un recital de muzică românească și internațională susținut de Cover & Dance Band”, a declarat, în cadrul evenimentului, Corin Romanescu, CEO al Centrului de Evenimente The President.

Invitatul special a primei întâlniri din cadrul Vinum & Carmina, Conferențiar Universitar Doctor Răduț Bîlbîie, a pus accentul pe legătura dintre poet, poezie și vin: „Mă bucură faptul că aveți plăcere și bucurie să ascultați poezii, fiindcă, până la urma urmei, vinul întotdeauna este întovărășit de aroma, de buchetul poeziei… Vinul reprezintă o poveste
intelectuală… Vinul inspiră poetul… Vinul inspiră și aduce pe aripile basmului său dragostea… Vinul dezleagă inimile…”. Printre scriitorii ale căror versuri au fost prezentate audienței s-au numărat Ion Pillat, Nichifor Crainic, Anton Pann, Dimitrie Cantemir, Ion Minulescu și George Topârceanu.

La evenimentul de lansare au fost degustate vinuri ale Domeniului Bogdan , prezentate de somelierul Cătălin Băluță care a explicat și felul în care sunt obținute vinurile biologice.
Atmosfera relaxantă a evenimentului a fost întreținută de Cover & Dance Band, parte a Tarafului București.

Despre Vinum & Carmina
Proiectul de educație în cultura vinului cu titlul ”Vinum & Carmina 2018” se desfășoară în perioada iulie-august 2018 și și-a propus să promoveze vinul bun și muzica de calitate printr-o serie de evenimente desfășurate pe terasa Veneția, în cadrul Centrului de Evenimente The President.

Pe durata proiectului sunt organizate 3 degustari de vinuri (pe 5 iulie, 26 iulie si 30 august), în cadrul cărora 3 case de vinuri partenere sunt invitate să realizeze prezentari și degustări ale unor colecții reprezentative de vinuri.

La evenimentul de lansare au participat: manageri, organizatori de evenimente, specialiști în comunicare și relații publice, specialiști de resurse umane și comunicare internă, angajați din companii românești și multinaționale, jurnaliști și public larg.

Proiectul Vinum & Carmina este sprijinit de 19 parteneri media: ACCMediaChannel , ACTUALITATEA MUZICALA, Autoreport , Bucuresti Life , Bucurestii vechi si noi , Clarissa , DacicCool , Fashion8 , InfoAliment , INFOFASHION.RO , IneditTV , IQool , MyMagazine , Mujer , Romania pozitiva , SENSO TV, StyleAndTheCity.ro , Viata Bucurestiului , Vipstyle.

Despre Corin Romanescu
CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaza de 20 de ani pe piața HORECA fiind martor al principalelor tendinte ale fiecarei perioade. În ultimii 5 ani a contribuit la organizarea cu succes a peste 1000 de evenimente corporate și private, oferind sfaturi practice și sprijin pentru sute de cupluri și zeci de companii din sectorul privat. Este Președinte al Asociației pentru Combaterea Sărăciei Și Afecțiunilor Umane. Este Absolvent al UTCB –Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

Despre Conf. Univ. Dr. Răduț Bîlbîie
Conferențiar Universitar Doctor Răduț Bîlbîie este consilier superior în Ministerul Educaţiei Naționale, Membru în Juriul de Onoare al Asociaţiei Române a Profesioniştilor în Relaţii Publice (ARRP), vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Istoria Presei (ARIP), membru al Uniunii Ziariştilor Profesioniști. Din 1994, a susţinut cursuri şi seminarii de jurnalism și de relaţii publice la Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

Despre The President
Situat pe malul Lacului Tei și înconjurat de vegetația parcului cu același nume, Centrul de Evenimente The President este special amenajat pentru evenimente private sau corporate, de diferite dimensiuni. Grupul dispune de un restaurant deschis zilnic pentru publicul larg, între orele 10-24 si de 5 saloane pentru evenimente: salonul Roma cu o capacitate între 60 si 150 de persoane, salonul Milano cu o capacitate între 100 și 200 de persoane, salonul Verona cu o capacitate între 150 și 400 de persoane, salonul Florența cu o capacitate între 150 și 400 de persoane, salonul Florența-Verona cu o capacitate între 401 și 800 de persoane, alături de o terasă cu o capacitate de 600 de persoane (Terasa Venetia) și o piscină cu o capacitate de 300 de persoane (The President Pool & Lounge) deschisă în perioada mai – septembrie .

Meniul cu specific internațional al restaurantului oferă preparate pentru toate gusturile, iar priveliștea spre lac transformă mesele luate cu prietenii, cu familia sau cu partenerii de afaceri în experiențe plăcute.