marți, iunie 18, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipLansarea cărții „Despre tristețea femeilor frumoase” de Andrei Ruse la Cluj

Lansarea cărții „Despre tristețea femeilor frumoase” de Andrei Ruse la Cluj

În după-amiaza de sâmbătă din 15 iunie, de la 16:00, localul „Che Guevara Social Pub” a găzduit un eveniment cultural important – lansarea cărții de povești fantastice „Despre tristețea femeilor frumoase”, de Andrei Ruse.

Andrei Ruse (n. 1985) este cunoscut pentru best-seller-urile „Soni” (2008) și „Zaraza” (2014), romane ajunse la numeroase reeditări. Ruse reușește să își îmbine cu succes cariera de scriitor și cea de inițiator și director al Editurii Hyperliteratura.

Azi dimineață încă eram la spital și mă rugam să reușesc să ajung. Am mai citit din Andrei Ruse și m-am bucurat enorm că lansarea viitorului best-seller va avea loc la Cluj” , declară cu entuziasm Andreea – una dintre cei prezenți la eveniment.

Dacă la început s-a vorbit la microfon, într-o atmosferă mai formală, ceva mai târziu, cei câțiva oameni prezenți au format o masa rotunda în jurul autorului, unde au avut posibilitatea să îi adreseze orice întrebări în legătură cu noul roman.

despre tristețe femeilor frumoase
facebook

Este prima lansare de carte la care îmi pot permite luxul de a fuma și acest lucru mă bucură enorm.” a spus cu amuzament autorul la începutul prezentării.

În cadrul discuției, autorul a menționat că romanul „Despre tristețea femeilor frumoase” este constituit din mai multe povești de viață ale unor femei pe care le-a cunocut sau despre care a auzit. Ruse le-a încadrat în capitole separate și a mai declarat că ultimele două sunt într-un fel sau altul autobiografice.

Dat fiind faptul că Andrei Ruse a menționat că e cumva penibil ca scriitorul să vorbească despre propria sa carte, o scurtă recenzie și opinie avizată a fost oferită de către scriitorul și bunul prieten al lui Ruse – Miki Vieru. Monologul acestuia a durat maxim 5 minute, dar a fost foarte informativ și bine pus la punct.

facebook

Totuși, cei prezenți s-au divizat mai apoi în mici grupuri, au făcut cunoștință și au discutat despre cartea care persista în mâna fiecărei persoane prezente, împreună cu autograful autorului.

Sunt și eu poet și am avut o lansare de carte săptămâna trecută. Am decis să vin în semn de solidaritate, dar și pentru a vedea ce mai publică lumea. Următoarea lansare o s-o fac la fel de modest și simplu precum a făcut Andrei Ruse. Are un farmec aparte treaba asta.”, a declarat Emanuel în cadrul unei discuții de după.

În „Despre tristețea femeilor frumoase”, firescul se pierde pe neașteptate, întrupând lumi noi, aproape magice sau chiar supranaturale. Fie că este vorba despre femeia căreia îi crește un buton pentru fericire; femeia care nu a zâmbit niciodată; cea care readuce morții la viață, pictându-le chipurile; femei care rup prin gesturile lor liniaritatea timpului sau care se transformă în cărți sau în animale fioroase. Fiecare personaj este menit să poarte cititorul pe un tărâm în care fantasticul și absurdul se împletesc cu realul.

Reamintim că romanul este disponibil atât în librării, cât și online, în format PDF.

RELATED ARTICLES

Most Popular